Lakka-valkosuklaahalko

Tein aiemmin lakkahilloa ja löysin sille samantein
käyttöä. Leivon siitä juhliin tämän lakka-valkosuklaahalon 🙂 Kuvat tuli räpsästyä puolihuolimattomasti halon jo
ollessa tarjolla, eivätkä ne ole ehkä kaikkeista houkuttelevimmat. Maku on
kuitenkin pääasia. En edes normaalisti pidä kääretortuista (koska miellän ne
kuiviksi), mutta tämä oli kauttaaltaan mukavan kostea ja mielestäni oikein
hyvän makuinen.


Kuorrute hieman epäonnistui. Koskakohan onnistun keittämään kunnon kinuskin
kermasta ja sokerista..!? Kinuskin keittotaidossani on siis vielä paljon
parantamisen varaa. Ohjeessa luki keittoajan olevan n. 20 minuuttia, mutta
itselläni koko kinuski oli mennyt jo 15 minuutissa liian kovaksi. Makuunhan tuo
ei vaikuttanut. Päällinen oli kaikesta huolimatta oikein hyvänmakuinen,
vaikkakin aika paljon kiinteämpi kuin oli tarkoitus. Ehkä joskus voisi keitellä
kinuskia vielä pari minuuttia pidempään, niin massasta saisi pyöriteltyä hyviä
toffeekarkkeja.. 🙂

Ohje siis löytyi Yhteishyvän ruokaohjeista. Ohjeessa
halko oli koristeltu suklaaraidoilla, mutta itse jätin ne ajanpuutteen vuoksi
pois. Lisäksi muokkasin täytettä hieman. Alkuperäisessä oli lakkajogurttia,
mutta korvasin sen maustamattomalla jogurtilla ja lisäsin hieman sokeria. Hyvää
tuli 🙂

Lakka-valkosuklaahalko

Aineet:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl kuohukermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g maustamatonta jogurttia

1 rkl sokeria

0,5 dl lakkahilloa

Pohjalle:

1,5 dl lakkahilloa

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

0,8 dl sokeria

0,5 dl siirappia

50 g valkosuklaata

Koristeluun:

suklaakastiketta

Ohje:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri
paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän
läpi samalla varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle
leivinpaperille uunipellille. Paista noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis
torttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Anna pohjan
jäähtyä. Irrota pohjapaperi pohjan jäähdyttyä.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon
varovasti notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja hillo. Levitä
jäähtyneelle pohjalle ensin ohut kerros hilloa ja sitten täyte. Rullaa
leivinpaperin avulla. Kääri rulla varovasti leivinpaperiin. Mikäli teet halon
hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua, pidä sitä ensin sauma puoli ylös päin.
Käännä rulla saumapuoli alaspäin muutaman tunnin kuluttua. Näin kosteus siirtyy
tasaisesti halkoon. Pidä halkoa viileässä tarjoiluun asti.

Valmista kuorrutusta varten kinuski. Sekoita kerma,
sokeri ja siirappi kattilassa. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia (alk.per. 20
minuuttia) tai kunnes tippa jähmettyy kylmään veteen. Rouhi suklaa. Sulata
lopuksi suklaarouhe kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kaada
kinuski kääretortun päälle ja anna valua reunoille. Koristele poikittaisilla
suklaaraidoilla.

Avainsanat

Kommentit (4)

Herkullisen kuuloinen yhdistelmä tämäkin. Eikä kinuskin keittäminen mitään helppoa ole. Minäkään en aina onnistu. Itse olen aina yhdistänyt halkon jouluun jouluhalkon takia. Taas tuli ymmärettyä jotain-että halkoja voi tehdä muulloinkin kun jouluna. Kiitos! 🙂

T: Joku joka ei aina tajua kaikkea. 😀

Kiitos 🙂 Valkosuklaa, kinuski ja lakka toimivat kyllä hyvin yhdessä 🙂 Heh. Kun luin tekstisi tajusin, etten itse ole koskaan tehnyt halkoa jouluna! 🙂 Vaikka jouluhalosta olen usein kuullutkin puhuttavan, on se aina unohtunut Joulun lähetyessä.. Ehkä sitten ensi Jouluna 😉

Ihanat ainekset tuossa halossa! Valkoinen suklaa kinuskissa tekee siitä varmaan vieläkin ihanampaa:).

Itseasiassa koko leipomisajatus lähti siitä kun näin ohjeessa valkosuklaan ja kinuskin yhdessä 🙂 Ne kuullostivat niin ihanilta yhdessä, ja sitähän ne olivatkin 😛 Lakka sopi niihin todella hyvin 🙂

Kommentoi juttua: Lakka-valkosuklaahalko

Vastaa käyttäjälle No home without heart Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X