Pari limettiä ja purkillinen ranskankermaa pyöriskeli nurkissa.. Halusin tehdä niistä sitruunapiirakkamaisen piirakan. Tästä tuli mielestäni erittäin hyvä. Kirpeähkö limetti makeassa piirakassa, nams!

Täytettä tehdessäni tyypillinen tuurini näyttäytyi taas. Juuri kun olin saanut täytteen liki valmiiksi, rikoin vielä toisen munan suoraan täytekulhoon ja muna olikin täysin mätä! Onneksi olin jättänyt toisen limetin vielä käyttämättä, joten sain tehtyä täytteen uudestaan. Samalla valitettavasti tuhoutui piirakan kanssa tarjottavaksi suunnittelemani loppupurkki ranskankermaa. Piirakka kuitenkin maistui ihanalta myös ilman lisukkeita! Piirakka oli maultaan lempeän kirpeä ja limetti maistui mukavan miedosti. Täytteeseen olisi toki hyvin sopinut toinenkin lime!

Piirakka n. 18 cm vuokaan.

Pohja:

50 g voita

0.25 dl sokeria

1.5 dl vehnäjauhoja

1 mm suolaa

1 rkl vettä

limen kuori raastettuna

Täyte:

1 dl ranskankermaa

1-2 = n.0.4-0.75 dl limetin mehu
1 dl sokeria (toisen limetin kanssa hieman enemmän)

0.5 rkl vehnäjauhoja

2 munaa

Pintaan ennen
tarjoilua
:

Tomusokeria

 

Ohje:

Tee pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi huoneenlämpöinen
voi joukkoon, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon vesi. Laita taikinapallo
jääkaappiin n. puoleksi tunniksi tai pakkaseen 10 minuutiksi. Kaulitse
taikinasta hieman piirakkavuokaa isompi ympyrä ja nosta kaulimen avulla vuoan päälle. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 10
minuuttia.

Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Tee täyte sekoittamalla
aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteessa n. 25
minuuttia, kunnes piirakka kokonaan hyytynyt.

Kommentit (8)

Ihana piirakka, näyttää mehevältä 🙂 mutta ihan hirveä epäonni… minä kanssa aina koettelen onneani ja rikon munat suoraan taikinoihin ym Ikinä ei ole mätää munaa tullut vastaan (koputuksia puuhun!) ja toivotaan ettei tulekaan. Olen kyllä veljen vaimolta saanut varoituksia että aina lasiin hajotetaan munat! Toteutus ei vaan onnistu 😀

Sitten on pitänyt kysyä sulta yhtä asiaa, kun huomasin joku päivä että toi sun blogin "aloituskuva" on siirtynyt keskelle, miten ihmeessä onnistuit siinä??? Itsellä se on siellä vasemmassa laidassa, enkä saa mihinkään sitä vaikka kuinka oon hakenut paikkaa josta tuota saisi liikuteltua… Olisin kovin kiitollinen jos pystyisit auttamaan 🙂

Testasin nyt vielä uudestaan itsekin kuvan siirtämistä niin, että tein väliaikaisesti samanlaisen sivun kuin sinulla eli lisäsin vasemmallekin juttuja. Huomasin, että se kuva liikkuu väkisinkin aina vasemman reunuksen kanssa samaan kohtaan. Saakohan sen kuvan "irtoamaan" yhteistyöstä vasemman laidan kanssa vai pitääköhän muuttaa koko kuvan kokoa ja leveyttä.. No mutta tuollainen kuvakollaasi varmaan ratkaisisi tilanteen. Ja tulee olemaan varmaan tosi hiano! 🙂

Toivottavasti ei ikinä tule vastaan mätiä munia… :/
Mulla oli joskus ennen ihan erilainen blogi ja tuossa joku kerta istuin, tutkin ja muokkasin kaiken mieleisekseni! 🙂 Nyt on muuten kaikki niinkuin haluan paitsi tuo kuva. Mun blogin leveys on 1350 pikseliä ja vasen laita 230 pikseliä ja oikea 230 pikseliä. Kokeilin tuota sun koko blogin leveyttä niin mun blogi kapeni ihan pieneksi 😀 Kuvakin kyllä siirtyi hiukan keskemmälle, mutta muu blogi oli ihan hassu. Mutta tässä vaikuttaa paljon varmaan sekin ettei sulla ole tuolla vasemmalla mitään. No mutta joskus kun hommaan jonkun kuvankäsittely ohjelman, niin teen vaikka jonkun kivan kuvakollaasin joka on juuri sopiva tuohon blogin alkuun. Olkoon kuva vinossa siihen asti ;D

Kiitos Taru! Mehevää tämä olikin, juuri ihanan kosteaa! 🙂

Itsekin olen tähän mennessä koettanut onneani munien kanssa rikkomalla ne suoraan kulhoon eikä koskaan aiemmin ole kohdalle osunut tällaista. Olen usein miettinyt tunnistaisinko edes mätää munaa, mutta sen tosiaan tunnistaa! Huh, keittiö haisi tuon jälkeen vielä pitkään mädäntyneelle munalle! 😐

Muuttelin tuossa jokin aika sitten sivun leveyksiä. Vasemmasta valikosta Malli -> Mukauta -> Säädä leveyksiä. Laitoin koko blogin leveydeksi 1060 pikseliä ja oikean sivupalkin 290 pikselin leveydeksi. Jälkimmäinen tosin ei taida vaikuttaa aloituskuvan paikkaan. Toivottavasti onnistut! Itselläni blogin säädöt vielä hakevat paikkaansa ja jossain vaiheessa luultavasti muokkaan koko värimaailmankin uusiksi. Sitten kun löytyy enemmän aikaa asiaan perehtymiseen..

Oi vitsi tämä vaikuttaa hyvältä ja sinulla on aivan ihanablogi!! Ensi viikonlopuksi pitäisi leipoa parhaalle ystävälle jotain ei suklaista ja tämä ohje näyttää aivan täydelliseltä siihen tarkoitukseen! Mietin vain, että mikä sopisi piirakan lisukkeeksi, onko paras vaihtoehto tuo ranskankerma, vai onko muitakin vaihtoehtoja? 🙂

Kiitos paljon kehuista Anonyymi 🙂

Tämä piirakka oli kyllä mielestäni hyvää 🙂 Itse laitoin täytteeseen vain yhden limen. Limen maku oli mukavan lempeä eikä se tuolloin kaivannut mitään lisukkeita. Tilanne olisi varmaan ollut toinen, jos täytteessä olisi ollut toinenkin lime. Uskoisin, että tuolloin jokin lisuke olisi sopinut taittamaan voimakkaampaa limen makua.

Valitettavasti en päässyt maistamaan kuinka hyvin ranskankerma olisi sopisi yhteen piirakan kanssa, mutta uskoisin sen sopivan piirakkaan mainiosti. Ranskankermaa voisi hieman vaikka makeuttaa sekoittamalla joukkoon sokeria (n. 1 rkl). Toinen vähintään yhtä hyvä vaihtoehto olisi tarjota piirakka vaikka kermavaahdon kanssa.

Toivottavasti piirakka onnistuu ja maistuu ystävällesikin! 🙂

Kiitos paljon vinkeistä!

Kermavaahdon käyttö houkuttelisi, koska ranskankerma ei ole minulle ennestään tuttu leivonnassa, mutta saa nähdä kuinka käy. 🙂

Luulisin, että piiras hemmottelee makunystyröitä, kun on niin hyvä ohje ja herkullisen näköisiä kuvia! 🙂

Molemmat varmaan sopivat piirakan kanssa hyvin yhteen 🙂 Tulethan sitten kertomaan miltä piirakka maistui höysteineen 🙂

Kommentoi juttua: Limettipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X