Mansikka-punaherukkapiirakka rapealla murupäällisellä

Siivilöin vihdoin ja viimein
alkusyksystä aloittamastani mansikkalikööristä mansikat pois. En halunnut
heittää mansikoita roskiin, joten ajattelin hyödyntää ne jotenkin. Marjat
olivat imeneet itseensä sen verran paljon alkoholia, että pelkiltään syönyinä
olivat melkoisen tujua tavaraa (jopa aikuisten jälkiruoka-annoksia ajatellen). Kuvittelin mielessäni, että kun ne heittää
kuumaan uuniin, alkoholikin haihtuu pois. Tuolla ajatuksella kaivoin pakkasesta hieman
punaherukoita aloin leipomaan pehmeäpohjaista piirakkaa rapealla
murupäällisellä. Sellainen siitä tulikin! 🙂 Mutta ne mansikat.. 😉

 

 

 

Noh, kaikki ei siis mennyt aivan kuin
pienessä päässäni olin ajatellut. Alkoholi kyllä haihtui pois (ainakin maun
perusteella), mutta ainoastaan piirakan reunojen lähettyvillä olevista
mansikoista. Maistoin yhden pienen palan piirakan keskustaa ja toisesta palasta olisin jo luultavasti saanut pienen mukavan humalan.. Piirakkaan ei siis kannata käyttää
alkoholissa lilluneita mansikoita, ellei vartavasten halua maistella viinapiirakkaa.

 

Piirakka oli ilman tuota ylimääräistä viinanaromia ihanan makuinen. Pohjan koostumus oli mielettömän pehmeä ja mehevä, välistä löytyi marjaisaa makua ja päällä vielä rapeaa murua. Nams!
Mansikka-punaherukka piirakka
murupäällisellä
n. 20 x 30 cm pellille
Pohja:
3 kananmunaa
1.75 dl sokeria
1.5 dl öljyä
2 dl maitoa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
4.5 dl vehnäjauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
Päälle:
n. 3.5 dl  mansikkaa (osittain survottuna)
2 dl (puolijäisiä) punaherukoita
Pinnalle:
75 g juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohje:
Sekoita pohjan aineet sekaisin,
mutta älä vaivaa taikinaa suotta. Kaada taikina leivinpaperoidulle n. 20 x 30
cm uunipannulle. Lisää päälle puoliksi survotut mansikat ja ripottele päälle
punaherukat.
Sekoita pinnalle tulevan aineet
keskenään, kunnes seos on murumaista. Ripottele murut marjojen päälle.Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka tuntuu kevyesti keskeltä painettuna kiinteältä (mutta pehmeältä).
Vinkit:
* Voit tehdä piirakasta helposti myös
maidottoman korvaamalla maidon mehulla tai vedellä
* Mansikoiden ja punaherukoiden sijasta voi käyttää muitakin marjoa, mutta osan on hyvä olla happamia. Esimerkiksi puolukka kevyesti survottuna tai vadelma-mustikka-seos sopisivat hyvin.
*
Mansikoina ei kannata käyttää liköörissä lilluneita mansikoita, sillä keskellä
piirakkaa olevista mansikoista alkoholi ei ehdi kypsymisen aikana haihtua tai mikäli haihtuu, niin maku jää! Ellei sitten vartavasten halua viinanmakuista piirakkaa..

 

Avainsanat

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Häpeäkseni tunnustan että en ole vielä koskaan leiponut mitään punaherukoista. Mutta…nyt on pihalla kasvamassa yksi punaherukkapensas. Pistän siis tämän ohjeen visusti talteen ja mikäli pensas antaa satoa jo ensi kesänä pääsee tämä ohje kyllä varmasti testaukseen!!

Tämä oli kyllä hyvä piirakka, siis ilman sitä "pientä" alkoholin makua 😉 Punaherukat tässä maistuivat melko vähän, joten niitä voi makunsa mukaan laittaa enemmänkin. Tuo muruseos on kuitenkin sen verran makea, että piirakkaan sopii hyvin tuollaiset kirpeät marjat 🙂

Mä tykkään käyttää punaherukoita piirakoissa, vispipuuroissa ja hilloissa ja niiden lisäksi niistä saa aikaiseksi ihanaa likööriäkin 🙂 Mulla on yleensä syksyllä suurin osa marjoista päätynyt suoraan pakkaseen, enkä ole raaskinut käyttää niitä heti. Sitten keväämmällä on alkanut kova tuhoamisurakka, kun on pitänyt saada pakkaseen tilaa uudelle marjasadolle 😉 Nyt oon ottanut itseäni niskasta kiinni ja koitan käyttää niitä tasaisempaa tahtia pitkin vuotta. Mikäs sen ihanempaa kuin saada nauttia kesänmauista näin syksyn hämärissä ja talven kylmyydessä 🙂

Viinapiirakkaa …. 😀 😀 Näyttää ihan mahdottoman hyvältä. Miten loppupiirakan kävi, uskalsitko syödä enempää kuin sen yhden palan? Vois olla pikkujouluissa hyvä tarjottava 😉

Jeps, viinapiirakkaa tosiaan! 😉 En testannut viinansietokykyäni sen enempää tällä kertaa, vaan kaivoin piirakasta vähemmän mansikkaa sisältävät palat omaan suuhuni (nams, ne olivat hyviä) ja loput heitin suosiolla roskiin. Oli kuiteskin "hieman" liian tujunmakuisia ne mansikat, munkin makuun 😉 Pikkujouluissa voisikin olla menestys 😉

Tein kesällä vähän vastaava piirakkaa raparperista ja mansikoista Huom! mansikoista ilman alkoholia 😉 ja hyvää oli! Tuo punaherukka kuulostaa kivalta mansikan kanssa… taidanpa kokeilla! =)

Mmm. Mansikat ja raparperi sopivat ihan mahtavasti yhteen! Mutta niin myös mansikat ja punaherukatkin! 🙂 Suosittelen kokeilemaan sitäkin yhdistelmää 🙂 Mä tykkään tosi paljon punaherukka-mansikkahillosta, ja sitä pitää löytyä kaapista aina. Siinä on varmaan taas se makean ja happaman liitto mikä houkuttaa 🙂

Hei, liityin lukijaksesi, koska sinulla on kauniita reseptejä. Blogissani olisi muuten haaste sinulle, jos vain aikaa ja halua riittää 🙂

Kiitos 🙂 Onpa mukava saada uusia lukijoita. 😀 Kiitti myös haasteesta. Katsotaan josko aika riittää vastaamiseen 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.