Mansikka-raparperi jogurtti-pannacotta

Pannacotta on ihanan kesäinen herkku. Se on myös ihanan raikas ja kevyehkö, kun joukossa on myös jogurttia. Tällaista jogurtti-pannacottaa onkin tullut tehtyä jo muutaman kerran meidän keittiössä. Koska pannacotta ei itsessään ole kovinkaan makea, sen kaveriksi sopii hienosti vaikkapa hieman makeampi hillo. Tämän pannacotan päälle päätyi itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa ja se olikin oiva pari turkkilaista jogurttia sisältävän pannacotan kanssa. Hillo ei ollut itsekään liian makea raparperin tuodessa hapokkuutta. Lisäksi, vaikka laitoin hillon joukkoon hieman ohjetta vähemmän sokeria, oli makeutta aivan tarpeeksi. Näistä tuli kivoja pieniä pannacotta-annoksia.

Tätä jogurtti-pannacottaa raparperi-mansikkahillolla tarjoiltiin meillä synttärijuhlissa valmiista annoslaseista. Lasit olivat hippasen suuremmat mitä alunperin ajattelin, mutta koska muita ei kaupasta siihen hätään löytynyt, ne saivat kelvata. Maistatutin yhden pannacotan jo päivää ennen juhlia kriittiselle maistelijalle ja hän mainitsi pannacotassa samantein yhden huonon puolen; se oli laseissa olevat urat, joista ei saanut kaivettua kaikkea pannacottaa pois.. Aika hyvä kommentti henkilöltä, joka ei normaalisti välitä muista kuin kaupan mansikkahilloista, saatika raparperista 🙂 Eli hyvää oli 🙂

Pannacottaa maisteltiin siis ensimmäisen kerran jo samana päivänä kuin se oli tehty. Silloin sen koostumus oli ihanan pehmoinen, mutta sen verran jämäkkä, että se pysyi juuri ja juuri lusikassa. Seuraavana päivänä pannacotta oli hyytynyt entisestään ja nyt se alkoi muistuttaa juustokakkua. Se olisi varmaan tipahtanut lasistakin sujuvasti pois, mikäli lasin olisi kääntänyt väärinpäin. Jos siis haluaa nauttia pehmoisesta pannacotasta, eikä syö sitä samana päivänä, suosittelen käyttämään 5 liivatelehteä tai tiputtaa senkin jopa 4 lehteen. Halutessaan tuollaisen lohkeavan koostumuksen, voi käyttää 7 lehteä, kuten itse tein. Tosin ehkä tuo pehmoisempi koostumus on näin laseista tarjoiltuna parempi ja ajattelin itsekin tehdä tällaisen seuraavaksi pienemmällä liivatemäärällä.

Ja nämä on muuten helppo ja nopea tehdä! Aineet vain kuumennetaan ja sekoitetaan keskenään ja kaadetaan annoslaseihin jäätymään. Ainoastaan hyytymiseen menee hieman kauemmin aikaa. Tässäpä tulee tämä ohje.

Jogurtti-pannacotta mansikka-raparperihillolla

N. 16 annosta. Aktiivinen tekoaika n. 15 minuuttia

Vaniljainen pannacotta-kerros:

4 dl vispikermaa

1.5 dl sokeria (maun mukaan)

n. 1 tl vaniljatahnaa (tai n. 1 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet)

4-7 liivatelehteä

6 dl maitoa

5 dl (Turkkilaista) maustamatonta jogurttia

Päälle:
mansikka-raparperihilloa

mansikoita
mintun lehtiä

Ohje:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, kuumenna ja kiehauta. Sekoita joukkoon vaniljatahna. Puserra n. 5-10 minuuttia vedessä turvonneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kerman joukkoon. Sekoita keskenään jogurtti ja maito. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen koko ajan hiljaksiin sekoittaen. Seosta ei kannata vatkata, jottei siihen synny suottas ilmakuplia. Maista, onko pannacotta-seoksessa tarpeeksi sokeria. Kaada seos pieniin laseihin ja laita kylmään hyytymään kahdeksaksi tunniksi, tai mielellään yön yli.

Kun pannacottakerros on hyytynyt, laita päälle hieman mansikka-raparperihilloa. Koristele esimm. mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkit:
* Vaniljapastan sijasta voi käyttää myös vaniljajauhetta tai kahden vaniljatangon siemenet. Jos käytät tankoja, halkaise tangot pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet veitsen kärjellä suoraan kylmän kerman joukkoon. Laita myös vaniljatanko kerman joukkoon, mutta poista se kun kerma on kiehahtanut.

* Jos haluat nauttia pannacotan muutaman tunnin sisällä sen tekemisestä pehmeänä tai haluat jos haluat sen olevan seuraavana päivänä paksumpaa/leikattavaa pannacottaa, käytä 7 liivatelehteä. Jos haluat pannacotan olevan seuraavanakin päivänä pehmoista, käytä 5 liivatelehteä.

Kommentit (4)

Näyttää hyvältä! Raparperi-mansikkahilloa pitääkin tehdä. Ja tätä pannacottaa , nam!

Kiitos Tita! 🙂 Tuo raparperi-mansikkahillo on mun lempparihilloja. Yleensä mussutan sitä aamupalalla rahkan seurana, mutta oli kyllä tosi hyvää tässä pannacotan päälläkin. Maistui hienosti myös yhdelle raparperin vihaajalle 😉

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperi jogurtti-pannacotta

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X