Mansikka-raparperi jogurtti-pannacotta

Pannacotta on ihanan kesäinen herkku. Se on myös ihanan raikas ja kevyehkö, kun joukossa on myös jogurttia. Tällaista jogurtti-pannacottaa onkin tullut tehtyä jo muutaman kerran meidän keittiössä. Koska pannacotta ei itsessään ole kovinkaan makea, sen kaveriksi sopii hienosti vaikkapa hieman makeampi hillo. Tämän pannacotan päälle päätyi itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa ja se olikin oiva pari turkkilaista jogurttia sisältävän pannacotan kanssa. Hillo ei ollut itsekään liian makea raparperin tuodessa hapokkuutta. Lisäksi, vaikka laitoin hillon joukkoon hieman ohjetta vähemmän sokeria, oli makeutta aivan tarpeeksi. Näistä tuli kivoja pieniä pannacotta-annoksia.

Tätä jogurtti-pannacottaa raparperi-mansikkahillolla tarjoiltiin meillä synttärijuhlissa valmiista annoslaseista. Lasit olivat hippasen suuremmat mitä alunperin ajattelin, mutta koska muita ei kaupasta siihen hätään löytynyt, ne saivat kelvata. Maistatutin yhden pannacotan jo päivää ennen juhlia kriittiselle maistelijalle ja hän mainitsi pannacotassa samantein yhden huonon puolen; se oli laseissa olevat urat, joista ei saanut kaivettua kaikkea pannacottaa pois.. Aika hyvä kommentti henkilöltä, joka ei normaalisti välitä muista kuin kaupan mansikkahilloista, saatika raparperista 🙂 Eli hyvää oli 🙂

Pannacottaa maisteltiin siis ensimmäisen kerran jo samana päivänä kuin se oli tehty. Silloin sen koostumus oli ihanan pehmoinen, mutta sen verran jämäkkä, että se pysyi juuri ja juuri lusikassa. Seuraavana päivänä pannacotta oli hyytynyt entisestään ja nyt se alkoi muistuttaa juustokakkua. Se olisi varmaan tipahtanut lasistakin sujuvasti pois, mikäli lasin olisi kääntänyt väärinpäin. Jos siis haluaa nauttia pehmoisesta pannacotasta, eikä syö sitä samana päivänä, suosittelen käyttämään 5 liivatelehteä tai tiputtaa senkin jopa 4 lehteen. Halutessaan tuollaisen lohkeavan koostumuksen, voi käyttää 7 lehteä, kuten itse tein. Tosin ehkä tuo pehmoisempi koostumus on näin laseista tarjoiltuna parempi ja ajattelin itsekin tehdä tällaisen seuraavaksi pienemmällä liivatemäärällä.

Ja nämä on muuten helppo ja nopea tehdä! Aineet vain kuumennetaan ja sekoitetaan keskenään ja kaadetaan annoslaseihin jäätymään. Ainoastaan hyytymiseen menee hieman kauemmin aikaa. Tässäpä tulee tämä ohje.

Jogurtti-pannacotta mansikka-raparperihillolla

N. 16 annosta. Aktiivinen tekoaika n. 15 minuuttia

Vaniljainen pannacotta-kerros:

4 dl vispikermaa

1.5 dl sokeria (maun mukaan)

n. 1 tl vaniljatahnaa (tai n. 1 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet)

4-7 liivatelehteä

6 dl maitoa

5 dl (Turkkilaista) maustamatonta jogurttia

Päälle:
mansikka-raparperihilloa

mansikoita
mintun lehtiä

Ohje:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, kuumenna ja kiehauta. Sekoita joukkoon vaniljatahna. Puserra n. 5-10 minuuttia vedessä turvonneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kerman joukkoon. Sekoita keskenään jogurtti ja maito. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen koko ajan hiljaksiin sekoittaen. Seosta ei kannata vatkata, jottei siihen synny suottas ilmakuplia. Maista, onko pannacotta-seoksessa tarpeeksi sokeria. Kaada seos pieniin laseihin ja laita kylmään hyytymään kahdeksaksi tunniksi, tai mielellään yön yli.

Kun pannacottakerros on hyytynyt, laita päälle hieman mansikka-raparperihilloa. Koristele esimm. mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkit:
* Vaniljapastan sijasta voi käyttää myös vaniljajauhetta tai kahden vaniljatangon siemenet. Jos käytät tankoja, halkaise tangot pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet veitsen kärjellä suoraan kylmän kerman joukkoon. Laita myös vaniljatanko kerman joukkoon, mutta poista se kun kerma on kiehahtanut.

* Jos haluat nauttia pannacotan muutaman tunnin sisällä sen tekemisestä pehmeänä tai haluat jos haluat sen olevan seuraavana päivänä paksumpaa/leikattavaa pannacottaa, käytä 7 liivatelehteä. Jos haluat pannacotan olevan seuraavanakin päivänä pehmoista, käytä 5 liivatelehteä.

Kommentit (4)

Näyttää hyvältä! Raparperi-mansikkahilloa pitääkin tehdä. Ja tätä pannacottaa , nam!

Kiitos Tita! 🙂 Tuo raparperi-mansikkahillo on mun lempparihilloja. Yleensä mussutan sitä aamupalalla rahkan seurana, mutta oli kyllä tosi hyvää tässä pannacotan päälläkin. Maistui hienosti myös yhdelle raparperin vihaajalle 😉

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperi jogurtti-pannacotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
#etonmess
#mansikka
#marengit
#kesäleivonta
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X