Mehevä inkiväärikakku


Ostin jokin aika sitten sokeroituja inkiväärin palasia.
Ne olivat pelkiltään syötyinä aika voimakkaan makuisia, joten päätin hukata
niitä johonkin leivonnaiseen. Sain yhtäkkiä päähäni tehdä niistä jonkin sortin
kahvikakun ja inspiraation siihen löysin täältä.
Kakku osoittautui erittäin onnistuneeksi jatkoksi kahvikakkuharjoittelulleni 🙂

Keittiössä leijui heti paistamisen jälkeen ihanat
jouluiset aromit, enkä malttanut olla maistamatta kakku heti lämpimänä. Se oli
aivan mielettömän pehmeä, kostea, mehevä.. 🙂 Tällä kakulla oli ihana aloittaa
Joulun odotus. Eihän vielä ole liian aikaista, eihän 😉

Kakun pieni miinus tuli hieman liian isoista inkiväärin
palasista, jotka jauhotuksesta  huolimatta painuivat kakun pohjalle.
Pienemmät palat pysyivät nätisti kakkutaikinan keskellä kypsyessä, joten asia
korjaantuu kun leikkaa inkiväärinpalat pienen pieneksi.

Mehevä inkiväärikakku

n. 1 litran vetoiseen vuokaan

Aineet:

3.5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

0.5 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2.50 dl maitoa
1 muna
100 g voita
1 dl tummaa siirappia 

0.5 dl vaaleeta siirappia 

1.25 dl sokeria

n.5-6 kpl
peukalon pään kokoista kuivattua, sokeroitua inkiväärin palasta ohueksi
suikaloituna

1 tl
vehnäjauhoja inkiväärin palojen joukkoon

Päälle siirappi:

2.5 dl tomusokeria

0.25 dl vettä

1 mm jauhettua inkivääriä

Ohje:

Lämmitä uuni 160 asteiseksi. Vuoraa n. 1 litran vetoinen
pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla.

Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja siirapit.
Lisää muna hyvin sekoittaen. Vatkaa joukkoon vielä maito. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa turhaan.
Taikina jää löysäksi. Pilko inkiväärin pienemmiksi (n. 1 mm siivuiksi) ja
pyöritä kevyesti vehnäjauhoissa. Kääntele palat taikinan joukkoon. Kaada
taikina vuokaan. Taikina ei nouse kovinkaan paljoa, joten voit täyttää vuoan
melko täyteen. Paista kakkua n. 60-70 minuuttia. Kakku on valmis, kun se tuntuu
keskeltä painettuna suht kiinteältä ja kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei
tartu raakaa taikinaa. Paistoaika riippuu vuoan materiaalista ja uunin tehosta,
joten se voi olla annettua aikaa paljon pidempikin. Varo kuitenkin paistamasta
liikaa, ettei kakku kuivu suotta. Peitä tarvittaessa kakku leivinpaperilla, jos
se alkaa saamaan liikaa väriä pintaansa ennen kypsymistä.

Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia. Kippaa kakku
se sen jälkeen pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan puoliksi leivinpaperiin
käärittynä. Kääri kakku sen jälkeen kokonaan leivinpaperiin ja vuoraa vielä
kunnolla kelmulla. Säilytä kakkua kääreissä pari, kolmea päivää ennen sen
nauttimista, jos vain maltat 🙂 Kakku toki maistuu uunituoreenakin todella
hyvältä.

Vinkit:

* Paista kakkua vain sen verran, että se on juuri ja
juuri kypsää. Työnnä kakun keskelle esim. puutikku ja kun siihen ei tartu enää
raakaa taikinaa, on kakku kypsä. Tikkuun saattaa tarttua hieman kypsää taikinahöttöä,
sillä kakku on tahmaisen kostea myös kypsänä. Pinnoitetussa vuoassa kakku
kypsyy nopeammin.

* Anna kakun jäähtyä hyvin, kääri kunnolla leivinpaperiin
ja kelmuun. Anna maustua ja mehevöityä muutama päivä ennen nauttimista. Kakku
maistuu toki lämpimänäkin ihanalta.

* Kakun vaalean siirapin voi halutessaan korvata tummalla
siirapilla, niin maku syvenee entisestään.* Inkiväärin palat voi korvata
jauhetulla inkiväärillä (n. 1-1.5 tl) tai halutessaan voi jättää inkiväärin
kokonaan pois. 

Avainsanat

Kommentit (2)

Slurps! Todella herkullisen näköistä ja lupaavan oloinen ohje. Tätä tekisi kyllä mieli testata 🙂

Kiitos 🙂 Suosittelen koittamaan 🙂 Mein perheessä tästä tykättiin paljon. Kakku oli heti tuoreeltaan nautittuna ihanan pehmoista ja mehevää. Eikä varmaan ole yhtään huonompaa jäähdyttyään ja vetäydyttyään, päinvastoin 🙂

Kommentoi juttua: Mehevä inkiväärikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X