Mehevät feta-tomaattimuffinssit

Pitkästä aikaa hieman suolaista ohjetta kaiken makean väliin.. 🙂 Tykkään käyttää tosi paljon rahkaa ja useimmiten nautiskelenkin sitä aamupalalla mm. pienen landrattavan mehutilkan kera. Rahka on myös leivonnassa tosi hyvä juttu, sillä se tuo taikinaan kosteutta ja mehevyyttä ja vaikkapala mousseihin keveyttä ja raikkautta. Useimmiten käytän rahkaa makeissa leivonnaisissa, mutta kokeilin sitä myös suolaisiin muffineihin parisen vuotta sitten. Nyt suolaisen leipomishimon iskiessä kaivoin tuon vanhan ohjeen esiin, muokkasin sitä hieman ja leivoin suolaisia muffineita. Tykkäsin, ja paljon!

Näistä tuli ihanan pehmeitä ja niin mahdottoman kosteita. Kosteus
vaikuttaa myös muffinin koostumukseen tehden siitä hieman tiiviimmän, ja
eräs syödä miettikin muffinien olevan raakoja. Näin ei kuitenkaan
ollut, vaan raakuuden tunne tuli tuosta kosteudesta. Nämä kun
muistuttivat ehkä enemmän koostumukseltaan kosteaa mutakakkua, kuin
höttöistä ja kuivaa sokerikakkupohjaa. Ja itse ainakin valitsen
mieluummin kostean ja hieman tiiviimmän kuin kuivan ja höttöisemmän
suolaisen muffinssin. Itse asiassa sopiiko tuollainen höttöinen
koostumus edes tällaiseen suolaiseen, oreganon takia pitsan makua
muistuttavaan aamu/väli/iltapalaan, hmmm.. No sopiihan tuo, mutta
harmittavasti ne ovat usein myös kuivia.

Upotin jokaiseen muffinin keskelle yllätykseksi minitomaatin. Oli fetan kanssa kyllä oiva pari 🙂

Mehevät feta-tomaattimuffinssit

n. 12 kpl

Aineet:

2.5 dl vehnäjauhoja

1.5 dl graham täysjyvävehnäjauhoja

2.5 tl leivinjauhetta

n. 1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 muna
250 g maitorahkaa

1.5 dl maitoa
0.5 dl öljyäLisäksi:
n. 200 g fetajuustoa
n. 12 kpl minitomaattia

1 tl kuivattua oreganoa

(muutama rouhaisu mustapippuria myllystä)

 

Ohje:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja oregano keskenään. Sekoita
myös muna, maitorahka, maito ja öljy keskenään. Lisää nesteet jauhojen joukkoon ja sekoita
kevyesti. Tässä vaiheessa aineiden ei tarvitse olla vielä kunnolla sekaisin. Pilko
fetajuusto pienemmiksi paloiksi. Säästä vajaa puolet fetajuuston paloista päälle ja lisää loput taikinaan. Kääntele
kaikki sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen, jotta taikina ei sitkisty.
Lusikoi taikinaa rasvattuihin muffinivuoan koloihin. Paina jokaiseen koloon yksi minitomaatti keskelle taikinaa ja ripottele pinnalle loput fetajuuston palaset.

 

Paista 175 asteessa
n.25 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Muffinit
maistuvat myös jäähtyneinä. 

Vinkki:

 * Jos mahdollista, paista muffinit voidelluissa silikonisissa
muffinivuoan koloissa. Suolaiset muffinit tarttuvat helposti kiinni
paperisiin vuokiin.* Fetan ja tomaattien sijasta taikinaan voi upottaa melkein mitä tahansa. Miltä kuullostaisi vaikkapa kinkku-aurajuusto-muffinit?

Kommentit (8)

Ihania kuvia blogissasi! Millaisella kameralla kuvaat?:)

Kiitos 🙂 Käytössäni on tällä hetkellä (suunnitelmissa rungon päivitys) Canon 450D järkkäri ja useimmiten 50mm f/1.8 objektiivi.

Suolaiset muffinssit on ihania! Liian harvoin tälläisiä tulee tehtyä. Nämäkin näyttävät todella herkullisilta ;P

Sans muuta Taru! Nämäkin meinasivat viedä kielen! 😛 Näiden kanssa on vähän sama kuin suolaisten piirakoiden kanssa; ovat herkullisia, mutta liian harvoin tulee tehtyä 🙂 Kiitos Taru! 😀

Tein näitä ja mielestäni olivat vielä parempia oltuaan yön yli jääkaapissa. Lisäsin taikinaan myös paprikajauhetta, joka sopi siihen hyvin. Kiitos herkullisesta ohjeesta! 🙂

Mukavaa, että ohjeesta oli iloa! 🙂 Paprikajauhelisä kuullostaa hyvältä. Näitä voikin maustaa oman makunsa mukaan miltei millä tahansa 🙂

Kommentoi juttua: Mehevät feta-tomaattimuffinssit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X