Suklaapossu

Mielettömän hyvä tonnikalapiirakka

Viime viikonloppuna kaivoin pakkasesta esiin kermaviilivoitaikinan ja tein siitä lounaaksi helpon, mutta erittäin maukkaan tonnikalapiirakkaa. Piirakan maukkauden salaisuus taisi olla valkosipuli-tuorejuustossa, nam! Piirakka oli siis oikeesti ihan mielettömän hyvää!

Eri valmistajien tonnikaloissa on hurjasti eroja. Piirakkaa varten kannattaa valita omaan makuun paras tonnikala. Itse suosin Rainbow.n tonnikalapaloja (öljyssä), sillä se yksinkertaisesti maistuu parhaalta. Ja sopii myös tähän piirakkaan erinomaisesti!

Tonnikalapiirakka n. 24 cm vuokaan

Pohja: Kermaviilivoitaikinaa

Täyte: 2 prk tonnikalaa öljyssä (Rainbow) 1 sipuli 200 g valkosipuli-tuorejuustoa 1 muna 0.5 dl maitoa 50 g Mustaleima Emmentalia raastettuna mustapippuria rouhittuna

Ohje: Tee pohjataikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi, nosta piirakkavuoan päälle, painele pohjalle ja reunoille. Poista ylimääräinen, reunojen yli tuleva taikina.

Pilko sipuli hienoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada täyte piirakkavuokaan. Jos haluat, voit koristella piirakan kaulitsemalla ja leikkaamalla ylijääneestä taikinasta koristeita. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen nauttimista. Piirakka maistuu myös kylmänä.

Vinkki: * Voit korvat valkosipuli-tuorejuuston pilkotulla valkosipulilla ja maustamattomalla tuorejuustolla. Vaihtelua makuun saa myös koittamalla muita maustettuja tuorejuustoja.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mielettömän hyvä tonnikalapiirakka

Katri

Mmm pitääpä kokeilla, näyttää herkulliselta. 🙂

Suklaapossu

Oli kyllä mielestäni todella herkullista. Ja kyllähän muukin perhe piti paljon 🙂 Kokeilepas ihmeessä! Toivottavasti maistuu myös sulle yhtä hyvin 🙂

Nanne

Nyt oli kyllä pakko liittyä lukijaksi, täältä löytyykin toinen toistaan herkullisempia ohjeita!! <3
Rakastan suolaisia piirakoita!! Tässä taas yksi hyvä idea miten saada uutta potkua tonnikalapiirakkaan, kiitos!! 🙂

Suklaapossu

Tervetuloa lukijaksi! 😀 Onpa mukava kuulla, että blogini miellyttää ja olet löytänyt täältä mieleisiäsi ohjeita 🙂 Nuo tuorejuustot antaa aivan ihanan säväyksen ja käytänkin niitä nykyään miltei kaikissa suolaisissa piirakoissa. Nams! 🙂

Taru

Tykkään paljon tonnikalasta sen voimakkaan maun vuoksi, ja siksi käytänkin paljon sitä piirakoissa ja salaateissa ym. Tämä vaikuttaa tosi kivalta ohjeelta 🙂 En ole vielä kokeillut tuorejuustoja piirakoissa, vaikka kehuja olen paljon kuullut. Pitääpä kokeilla lähiaikoina 🙂

Suklaapossu

Itse maistoin naapurin luona ollessani ensimmäistä kertaa piirakkaa, jossa oli tuorejuustoa ja ihastuin siihen heti! Piirakka oli täysin erilainen kuin vaikka kerma + muna-seoksella tehty piirakka. Jotenkin maukkaampi ja pehmeämpi.. Sen jälkeen olen itsekin laittanut varmaan kaikkiin piirakoihin tuorejuustoa. Ja samalla kuin taikaiskuska tekemäni piirakat ovat alkaneet järjestääns maistumaankin paremmilta 🙂 Kannattaa sunkin kokeilla! 🙂

Rape

Lisää vielä amerikkalaista suolakurkkua ja keltaista paprikaa pieneksi pilkottuna. Nammmmm….

Suklaapossu

Kuullostaa tosi herkulliselta yhdistelmältä! 😛

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.