Kermaviili-voitaikina

Laitan tämän savukinkkupiirakassa käyttämäni kermaviili-voitaikinan ohjeen tänne blogiin vielä erikseen piirakkataikinat-osioon. Pohja on mielestäni hyvä vaihtoehto normaalille suolaiselle piirakkapohjalle, sillä se on hieman keveämmän oloinen ja rakenne on todella hyvä.

Itse pidän siitä, että täytettä on reilusti, mutta pohjaa hintsusti. Alla olevista määristä riittää ohut kerros kahteen piirakkavuokaan, mutta jos pitää paksummasta pohjasta, voi koko satsin painella yhteen vuokaan.

Kermaviili-voitaikina


Ohut kerros kahteen tai paksumpi kerros yhteen n. 26 cm piirakkavuokaan

Aineet:

150 g voita/leivinmargariinia huoneenlämpöisenä

200 g kermaviiliä

5 dl vehnäjauhoja (tai 3 dl vehnäjauhoja ja 1.5 dl
täysjyvävehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta
(0.5 tl suolaa)

Ohje:
Nypi huoneenlämpöiseen voihin/leivinmargariiniin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja suola). Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin n. tunniksi tai pariksi ennen käyttöä. Kaulitse taikinasta piirakkavuoan pohjaa isompi levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdolliset ylijääneet taikinat pois ja käytä ne vaikka piirakan koristeluun.

Taikinan voi myös pakastaa!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kermaviili-voitaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X