Suklaapossu

Kermaviili-voitaikina

Laitan tämän savukinkkupiirakassa käyttämäni kermaviili-voitaikinan ohjeen tänne blogiin vielä erikseen piirakkataikinat-osioon. Pohja on mielestäni hyvä vaihtoehto normaalille suolaiselle piirakkapohjalle, sillä se on hieman keveämmän oloinen ja rakenne on todella hyvä.

Itse pidän siitä, että täytettä on reilusti, mutta pohjaa hintsusti. Alla olevista määristä riittää ohut kerros kahteen piirakkavuokaan, mutta jos pitää paksummasta pohjasta, voi koko satsin painella yhteen vuokaan.

Kermaviili-voitaikina

Ohut kerros kahteen tai paksumpi kerros yhteen n. 26 cm piirakkavuokaan

Aineet:

150 g voita/leivinmargariinia huoneenlämpöisenä

200 g kermaviiliä

5 dl vehnäjauhoja (tai 3 dl vehnäjauhoja ja 1.5 dl täysjyvävehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta
(0.5 tl suolaa)

Ohje:
Nypi huoneenlämpöiseen voihin/leivinmargariiniin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja suola). Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin n. tunniksi tai pariksi ennen käyttöä. Kaulitse taikinasta piirakkavuoan pohjaa isompi levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdolliset ylijääneet taikinat pois ja käytä ne vaikka piirakan koristeluun.

Taikinan voi myös pakastaa!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaviili-voitaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *