Munaton raparperipiirakka

Kauden viimeisistä raparpereista syntyi tämä munaton, mehevä piirakka, jossa pohjassa mukana hieman täysjyvävehnäjauhoja. Raparperien sijasta voi käyttää muita marjoja tai hedelmiä.

Pohja:

3 dl piimää

0.33 dl öljyä

1.75 dl sokeria

2.5 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

0.5 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

0.33 tl suolaa

3 tl vaniljasokeria

Päälle:

5 dl raparperin paloja

n. 0.25 dl sokeria


Ohje:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja
sekoita nopeasti, älä kuitenkaan vaivaa. Kaada taikina reunalliselle pienelle uunipellille (puolet normaalikokoisesta). Levitä päälle marjat ja ripottele päälle sokeria. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min..

Kommentit

Kommentoi juttua: Munaton raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X