
Munaton raparperipiirakka

Kauden viimeisistä raparpereista syntyi tämä munaton, mehevä piirakka, jossa pohjassa mukana hieman täysjyvävehnäjauhoja. Raparperien sijasta voi käyttää muita marjoja tai hedelmiä.
Pohja:
3 dl piimää
0.33 dl öljyä
1.75 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0.33 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
Päälle:
5 dl raparperin paloja
n. 0.25 dl sokeria
Ohje:
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti, älä kuitenkaan vaivaa. Kaada taikina reunalliselle pienelle uunipellille (puolet normaalikokoisesta). Levitä päälle marjat ja ripottele päälle sokeria. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min..

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munaton raparperipiirakka