Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella

Näin Yhteishyvän ruokaliitteessä kookos-kesäkurpistamuffineiden ohjeen. Jääkaapissa oli vielä pieni pätkä kesäkurpitsaa jäljelle edellisistä leipomuksista, joten halusin koittaa laittaa sitä muffineihin. Jätin kuitenkin kookoksen kokonaan pois ja makumaailma vaihtui suklaiseksi. Itseasiassa koko ohje muuttui matkan varrella todella rajusti, eikä siinä lopulta ole alkuperäistä ohjetta jäljellä juuri lainkaan. Näistä muffineista tuli mielettömän pehmeitä, ihanan muhkeita, meheviä ja suklaisen oloisia, vaikka taikinassa itsessään ei aitoa suklaata ollutkaan! Kuorrutteesta suklaata löytyi sitten senkin edestä 🙂 Kyllä näillä suklaan nälkä lähti!

 

 

 

Ohje on jälleen helppo ”sekoita aineet keskenään”-tyylinen. Ensipuraisulla olisin kyllä luullut, että vähintään taikinan munat ja sokeria olisi vaahdotettu, muffini oli sen verran ilmava. Päällinen oli sen verran suklaista, että näistä olisi hyvin voinut tehdä minimuffineita; sitten niitä olisi ehkä pystynyt syömään useammankin kuin vain yhden 🙂

Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella

 

12 kpl isoja muffineita tai n.48 kpl minimuffineita

Aineet:

2.5 dl fariinisokeria

1 dl öljyä

2 munaa

1 dl piimää

3.25 dl vehnäjauhoja

0.75 dl kaakaojauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

0.5 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

1 mm suolaa

2 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus (riittää
pursottamalla n.7 muffinin päälle):

175 g tummaa suklaata (n.50%)

25 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria
(2-3 rkl maitoa pehmeämmän lopputuloksen saavuttamiseksi)

Ohje:

Vatkaa fariinisokeri, öljyä, piimä ja munat keskenään
kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen,
älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi
kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.

Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia (pidin 18
minuuttia), kunnes muffini tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Anna
jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna
jäähtyä kunnolla ennen kuorutteen lisäämistä.

Tee kuorrute. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa varovasti aina välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen
pehmeä voi. Vatkaa voimakkaasti mukaan notkistettu tuorejuusto ja lisää
lopuksi vielä tomusokeri. Kuorrutuksesta tulee melko kova, joten jos haluat pehmeämmän päällisen, vatkaa joukkoon vielä maito. Levitä seos lusikalla muffinien päälle tai laita se pursotuspussiin
ja pursottele muffinien päälle. Jos seos on kovin juoksevaa, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.Itse pursottelin kuorrutteen vain 5 muffinin päälle ja levitin loppuihin. Alla vielä muutama kuva kumpaisestakin tyylistä 🙂

 

 

 

Avainsanat

Kommentit (8)

Ei kyllä ikinä uskoisi, että olet näihin kesäkurpitsaa piilottanut. Varmasti herkullisia!:)

Olen nyt innoissani koitettuani näitä. Kesäkurpitsaa ei todellakaan maista näistä, vaan sen johdosta muffinit olivat ihanaa pehmeitä ja meheviä. Vein näitä tuliaisiksi töihin ja sielläkin näistä tykättiin ja kehuttiin juuri muffinin pehmeyttä 🙂

On kyllä herkullisen näköisiä ja aivan varmasti myös hyviä. Kiva idea tuo kesäkurpitsa mehevöittämään niitä:).

Kiitos 🙂 Muffinit olivat vielä seuraavana päivänäkin erittäin pehmeitä ja todella maukkaita. Tulen ehdottomasti jatkossa käyttämään kesäkurpitsaa enemmän makeissa leivonnaisissa 🙂

Uteliaisuus iski kyllä heti, olisi mielenkiintoista maistaa tälläistä! En niin kovin paljon välitä kesäkurpitsasta niin olisi kyllä kiva päästä maistelemaan! Näyttävät niin suklaisen ihanilta 🙂

Suosittelen koittamaan! 🙂 Nämä olivat todella hyviä eikä kesäkurpitsaa maistanut lainkaan. Se toimii vähän kuin porkkanat porkkanakakussa, kosteuttamalla 🙂 Ja tuo kuorrute on ihanan suklainen. Sen kanssa kannattaa odottaa seuraavaan päivään niin maku tasoittuu ja suklaan maku pääsee kunnolla oikeuksiin 🙂

Todella kauniita kuvia blogissasi ja ihania ohjeita =)

Kiitos paljon kauniista sanoista 🙂 Valokuvaamista onkin tullut harjoiteltua kovin ja kehitystäkin on jo näkyvissä. Vielä toki löytyy parannettavaakin, mutta pikku hiljaa.. 🙂

Kommentoi juttua: Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella

Vastaa käyttäjälle Anonyymi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X