Veljenpoika täytti viime kuun lopulla vuosia. Juhlia vietettiin viikko sitten. Poika on ollut innostunut pesukoneista jo reilun vuoden ja toiveena olikin pesukonekakku. Tällainen siitä tuli.

Pesukone pyöritti sisuksissaan mangomoussea. Täyte oli mukavasti hieman erimakuinen ja maistui hyvin sekä aikuisille että lapsille. Laitoin liivatetta mousseen hieman tavallista enemmän (=ohjeessa mainittu suurempi määrä), sillä kakusta tuli
hieman normaalia korkeampi ja sen piti pysyä hyvin muodossaan.
Normaalissa pyöreässä kakussa pärjää vähemmälläkin liivatemäärällä.

Päällinen on jälleen iki-ihanaa valkosuklaamassaa,
tällä kertaa glukoosisiirapista tehtynä. Nuo pesukoneen päällä olevat pyyhkeet vaatteet katosivat
silmänräpäyksessä lasten käsiin. Onneksi kaikille riitti oma liinansa 😉

Pelkäsin hieman ennalta miten saan pesukoneen suorat kulmat siististi. Kaulitsin massan hieman normaalia paksummaksi ja homma ratkesi jo melkein siinä. Paksumpi massa antoi enemmän varaa muotoiluun ja kulmat sai näin hienosti suoraksi. Vaikka eivät täysin vatupassivaaterissa taida ollakaan ja pesukone näyttää saaneen pieniä kolhuja sinne tänne..

Pesukonekakku
Valmis kakku n. 14 x 13.5 x 12 (L x S x K)
Pohjana:
6 munan sokerikakkupohjat jaettuna kahteen 20 cm vuokaan niin, että toiseen vuokaan n. 3/5 osaa kakkutaikinasta ja toiseen 2/5.
Täyte:

 Kostutukseen:
n. 2 dl mehua

Kuorrute ja koristeet:
Valkosuklaamassaa
Pastevärejä
Wiltonin valkoista väriainetta
Kirjaimiin ja numeroihin lisäksi metallin hohtoista kimalletomuväriä

Ohje:

Tee kakkupohjat. Leikkaa jäähtyneistä pohjista korkeampi pohja kolmeen ohueen osaan ja matalempi kahteen.

Tee mangomousse erillisen ohjeen mukaan. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Laita lautaselle myös korkea,
halkaisijaltaan n. 20 cm oleva  kakkuvuoan irtoreuna niin, että kakku
jää reunojen sisäpuolelle. Voit käyttää reunan sijasta/lisäksi myös reunakalvoa
tai piirtoheitinkalvoista tehtyä kakun ympärille sopivaa rinkulaa.
Kostuta kakkupohjat. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja päällimmäistä
eniten, sillä kosteus siirtyy alaspäin. Kaada täytteestä n. neljännes ensimmäisen kakkupohjan
päälle. Jatka laittamalla vuorotelle pohjapala ja täytettä. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön
yli. Leikkaa hyytyneestä kakusta pesukoneen mallinen neliö.

Tee valkosuklaamassa ajoissa valmiiksi. Kaulitse valmis massa hieman normaalia paksummaksi levyksi ja
vuoraa kakku. Valkosuklaamassalevy kannattaa jättää hieman normaalia paksummaksi, jotta neliön reunat saa hyvin siistittyä. Koristele kakku pesukoneen näköiseksi ja tee muutamia vaatteita sinne tänne.


Ja vielä hieman kakkua kohdanneista ongelmista: Kakun teossa oli hieman haasteita vaikean neliömuodon lisäksi myös kovien
helteiden takia. Rakastan käyttää valkosuklaamassaa kakuissa, mutta
helteellä, kun jo pelkkä valkosuklaa sulaa kaappeihin, on
valkosuklaamassan käsitteleminen todella haasteellista. Näin on varmaan
myös sokerimassojen ja marsipaanien kanssa..

Helteen takia tein valkosuklaamassa-päällisen glukoosisiirapista, sillä siitä tulee hieman tukevampi ja kiinteämpi massa kuin vaaleaa siirappia
käytettäessä. Tekotapa on erilainen, sillä massaa ei saa vaivata ennen
kuin se on kovettunut ja kiinteytynyt. Vanhasta tottumuksesta
sekoittelin sulan suklaan joukkoon vain osan glukoosisiirapista (kun
olisi heti pitänyt sekoittaa kaikki) ja taikinaa tuli sekoitettua sen
takia hieman enemmän. Rasva erottui samantein. Koitin pelastaa tilanteen
lisäämällä reilusti enemmän tomusokeria kuin ohjeessa ja jätin sen
jälkeen massan rauhaan pariksi tunniksi. Kun sitten katsoin massaa, oli
siihen tullut kovia rasvapaakkuja. Luulin hommat olevan siinä, mutta
päätin kokeilla, saisko tilanteen korjattua. Kaulitsin massan ohueksi ja sulattelin sormien välissä suurimpia rasvapaakkuja pois. Aloin sen jälkeen vaivaamaan massaa
hiljaksiinsa ja lämmittelin sitä lämpimien käsien välissä. Isompien
rasvamöykkyjen kohdalla otin jälleen rasvamollukan sormien väliin ja ne suli
siihen. Massa alkoi hetken päästä olemaan kauttaaltaan öljyisen
tuntuinen ja näköinen, mutta myös rasvapaukurat alkoivat hävitä.
Ripottelin päälle ja alle hieman tomusokeria ja muovailin massaa käsien välissä välillä kauliten niin pitkään, etten enää löytänyt rasvapaakkuja. Lopulta
massa alkoi muistuttaa sitä mitä pitikin. Näin jälkikäteen tuli
mieleen, että kuvat olisivat olleet varmaan tosi hyvin selventämään
tilannetta, mutta koska en itsekään uskonut, että liki pilalla olevasta
saa vielä kelpo version, jäi kamera pöydälle.

Ainut haittapuoli massan ylimääräisellä muovaamisella ja tomusokerin lisäämisellä oli se, että massa ei ollut aivan yhtä elastista ja tuntui kakun päällä heti tuoreeltaan hieman normaalia kuivemmalta ja ehkä hitusen karkeammalta. Pinta keräsi jääkaapissa ollessaan hieman kosteutta pintaan ja sivelin sitä varovasti keittiöpaperilla pois ja pintakin samalla tasoittui. Hieman epäonnea, mutta samalla näimmä rutkasti onnea, ja kakusta tuli työtilan kuumuudesta huolimatta miltei sellainen kuin pitikin.

Tässä vielä lyhyesti
vinkin glukoosisiirapilla tehdyn massan korjaukseen, mikäli massassa on
paljon kovia, keltaisia rasvapalloja:
1.) Käytä massaa
käsiteltäessä käsineitä. Ensinnäkin se on hygieenistä ja toiseksi,
lämpeävä massa ei tartu käsineisiin niin helposti kuin paljaisiin
sormiin ja saat vaivattua massan helpommin tarpeeksi lämpimäksi.
1.)
Ota massa pöydälle ja kaulitse se ohueksi. Ota isommat rasvapallot
lämpimien sormiesi väliin ja anna sulaa. Sivele sulanut rasva taikinan
pintaan.
2.) Kun massassa on enää pieniä rasvapaakkuja, ala muovata taikinaa hitaasti
lämpimissä käsissä painellen taikinaa alustaa kohden. Anna käsien
lämmön lämmittää massa todella pehmeäksi. Jos löydät isompia palluroita,
hiero ne jälleen sormien välissä sulaksi.
3.) Kun taikinan pinta on kauttaaltaan öljyinen ja se alkaa tarttua alustaan, lisää hieman tomusokeria.
4.) Kun olet saanut kaikki rasvapaakus pois, jätä massa vielä muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön tekeytymään ennen kakun päälle kaulitsemista.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Ihan mahtava kakku! Hih! 😀 Ja ihan mahtavaa, että pieni 4-vuotias rakastaa pesukoneita! ;D

On kyllä tosi suloinen! Noiden pikkuipanoiden mielenkiinnonkohteet on kyllä mitä kummallisempia 😀

Tosi upea kakku!

Haha, tosi hauska kakku 😀

Haha, ihan hervoton 😀 !! Ensimmäinen näkemäni pesukonekakku!! Niin söpö ja hienosti toteutit.

Hih… ihana!! EI tuota kakkua kyllä raaskisi syödä! Upeasti toteutettu!

Kiitos paljon kaikille ihanista kommenteistanne! Muksujen lempijutut ovat välillä aika hauskoja 🙂 Heiltä tulee myös mielikuvituksellisimmat ideat kakkuihin (tai muihinkin juttuihin); ainakaan itselläni ei olisi tullut edes mieleenkään tehdä pesukonekakkua ilman että sankari olisi heittänyt ajatuksen ilmaan. Tätä oli tosi hauska tehdä ja jälleen parasta oli nähdä sankarin ja muiden lasten ilmeet kun he näkivät kakun. Pesukoneen käynnistysnappulakin tuli testattua ja koitettua lähteekö kone käymään 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.