Pikainen mansikkakakku kulhoon

Mansikkakakku kulhoon on äärettömän helppo ja nopeatekoinen. Ja se maistuu myös aivan ihanalle. Tämän kakun sokerikakkumaisten pohjaosien välissä on pehmeää vaniljaista moussea sekä reilusti mansikoita ja hieman punaherukoita. Täyttä herkkua koko kakku. Makeaa ja kirpeää samassa paketissa, sopivasti yhdistettynä. Meillä ainakin tykättiin ja paljon!

Niinkuin monet muutekin herkut, tämä kakku syntyi melko kiireellä. Havahduin nimittäin päivää ennen tyttömme nimipäivää siihen, että voisin tehdä jonkinlaisen kakun nimipäivän kunniaksi. Aikaa kakkupohjan teolle ei kuitenkaan ollut, eikä täytekään olisi ehtinyt hyytyä. Muistin kaapissa olevat savoiardikeksit ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Olen käyttänyt noita keksejä aiemmin vain tiramisuun, mutta koska ne ovat turvotessaan kuin sokerikakkupohja, niistähän saa tehtyä tajuttoman helposti myös kakun. Kun kakun tekee kulhoon, ei tarvitse huolehtia liivatteista, vaan täyte saa jäädä pehmeäksi ja hieman myös valuvaksi.

Kakkuun tuli savoiardi-keksien väliin vaniljamoussen tapainen täyte. Hukkasin tuohon täytteeseen jääkaapissa pyörineen loppupurkin Mascarponea. Se toi täytteeseen täyteläisyyttä ja muutenkin sopi siihen hienosti.

Vaniljamoussen päälle ripottelin tuoreita mansikoita. Niiden lisäksi laitoin täytteeseen myös punaherukoita tuomaan raikkautta. Voi vitsit kun oli muuten hyvä yhdistelmä tuo mansikka-punaherukka, jälleen kerran! Mutta jos punaherukoita ei löydy, tai niistä ei pidä, voi kakun toki tehdä myös pelkistä mansikoistakin. Herkkua se on taatusti niinkin.

 

Kakku on kaikinpuolin tosi nopea ja helppo tehdä. Vain vetäytymiseen menee muutama tunti, mutta muuhun puuhaan ei montaa hetkeä kulu. Eikä myöskään kakun tuhoamiseen. Meitä oli 2 aikuista ja 2 lasta syömässä tätä, ja kakusta oli tuon hetken jälkeen jäljelle enää pienen pieni pala. Ja tuokin pala säästettiin tarkoituksella vielä yhdelle syöjälle, joka mussutti loppukakun hetkessä.

Pikainen mansikkakakku

Aineet:

100 g savoiardi-keksejä

n. 4 rkl vaniljamaitoa

2.5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta

125 g mascarponea

1 dl kreikkalainen jogurttia

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

Lisäksi:

n. 300 g tuoreita mansikoita

punaherukoita

Ohje:

Lado savoiardikeksejä kulhon pohjalle. Kostuta kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone sekä kreikkalainen jogurtti. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lusikoita vaniljaista vaahto kulhoon keksien päälle. Ripottele pinnalle reilusti tuoreita mansikoita ja punaherukoita (vaikka enemmänkin mitä näkyy alla olevassa kuvassa).

Lado uusi kerros keksejä ja kostuta myös ne kevyesti.

Levitä päälle loput mousesta.

Laita kulho jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi, niin maut tasoittuvat ja keksit kostuvat lisää. Ripottele pinnalle vielä lisää mansikoita ja punaherukoita.  Ja eipä muuta kuin nauttimaan 🙂

Vinkki:
* Kokeile kakkuun myös muita marjoja. Tosin kakku ei ole silloin mansikkakakku.. 🙂

Kuten kuvista huomaa, täyte jää melko löysäksi. Kakku kannattaakin yrittää pitää kokonaan kulhon reunojen sisäpuolella. Itse jääräpäänä halusin kaataa kaiken vaniljamoussen kakun päälle, vaikka huomasin, että reunat tulevat vastaan ja täyte luultavammin alkaa valua pois. Ja niinhän siitä kävikin. Yö jääkaapissa kiinteytti moussea aika hyvin, mutta kun kakun päälle ripotteli ennen tarjoilua vielä lisää marjoja, alkoi mousse pikku hiljaa valua ulos kulhon reunoilta. Eipä muuta kuin lusikka äkkiä kouraan ja syömään 🙂

Kommentit (8)

Ihanan paljon näköisesti täytettä ja mansikoita, nam! Vähän niin kuin mansikka-tiramisu ilman kahvia 😀 Minullakin olisi kaapissa paketillinen noita keksejä, pitäisiköhän tehdä kanssa tällainen kesä-kakku kulhoon 🙂

Totta! Meinasinkin muuten alunperin otsikoida tämän mansikkatiramisuksi, mutta muutin sen viime hetkillä kakuksi. Mutta ihan kummin vain, niin ihanaa oli 🙂 Eipä muuta kuin leipomaan tällainen 🙂

Ihanan raikkaan näköistä! ? Pitäis joskus kokeilla trifleä isoon kulhoon. Oon tehnyt vain annoskokoisia niistä.

Kiitos Taru 🙂 Oli kyllä tosi ihanaa, maistui ihan tavalliselle vaniljaiselle mansikkakakulle, mutta paljon nopeampi tehdä. Ja hei, triflehän tämä on myös, ja tiramisu 🙂 Mansikkatrifletiramisu 😉 Mun taas pitäisi tehdä enemmän pieniä (yleensä harrastelen siis tällaisia isoja), olisivat ihania tarjottavia vaikkapa juhlissa 🙂

Moikka, sopisiko kakkuun jos laittaisi myös marenkia? Vai meneekö se löysäksi.. 🙂 Ja jos on aikaa, ja tekisikin itse kakkupohjan niin mitä pohjaa tähän suosittelisit? 🙂

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja on aina herkkua ja sopii miltei mihin vaan, tähänkin. Eikä se ole liian makeakaan, jos haluaa päälle vielä marenkeja. Jos itse tekisin nyt tällaisen, niin käyttäisin noista kahdesta vaihtoehdosta ehdottomasti sitä suklaapohjaa 😛 Herkullista viikonloppua! 🙂 Ja olisi kiva jos kertoisit kummonen kakusta tuli 🙂
Ps. Blogini on siirtymässä toiseen osoitteeseen huomisen aikana. Nähdään siellä! 🙂

Oi kuulostaa ihanalta! 🙂 Teen tätä tulevana viikonloppuna! jee! Ajattelin tehdä ihan perus sokerikakkupohjan, vai sopisiko tuo sinun mehevä suklaakakkupohja? 🙂 Mitä suosittelet?

Marenkia voisi käyttää, jos kakun söisi aika nopsaan kokoamisen jälkeen, muutoin marengit pehmenevät. Tosin tuossa samantein syömisessä on se huono puoli, että savoiardikeksit eivät ehdi imeä nestettä tarpeeksi pehmentyäkseen, mutta perus sokerikakkupohjalla onnistuisi varmaan paremmin 🙂 Ja jos haluaa kakun antaa tekeytyä (mikä on aina hyvä!), voihan niitä marengeja ripotella tuohon päälle juuri ennen syömistä. Vai miltä kuullostaa? 🙂

Kommentoi juttua: Pikainen mansikkakakku kulhoon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X