Piparminttu-suklaamacaronit

 

 

Näistä tuli macaron-leivosten lempimaku samantein! Macaron-leivosten kuoriosa on suht (ällö)makea, joten ne kaipaavat sisuksiinsa selkeesti jotain raikasta. Tässä paketissa raikkautta on sekä kuoressa että sisällä. Maku oli niin mahtava, että piti ekan haukkauksen jälkeen ottaa äkkiä toinen! 😉

Sitrustäyte eli aiempi lempitäytteeni sai vahvan kilpailevan kumppanin. Voisin melkein sanoa, että tästä ei macaron enää parane. Makujahan on monia ja monet voivat olla toistakin mieltä, mutta omaan makumaailmaani tämä iski täysillä. Makua on sopivasti ja yksikin macaron riittää. Näitä voisi tarjota vaikka ystävälle tulevana Ystävänpäivänä. Tai mikä ettei mikä tahansa muukin päivä 🙂


Näihin tuli onnistuneesti kivan sitkeä sisusta. Piparminttua löytyi sekä kuoresta että suklaaganachetäytteestä. Raikasta. Hyvää.

Osaan macaron kuorista ripottelin testauksen vuoksi kaakaojauhetta heti pursottamisen jälkeen. Siitä tulikin aika kiva koristelu.

Macaron-leivokset piparminttu-suklaatäytteellä
n. 45 kpl
Aineet:
150 g mantelijauhoa
150 g tomusokeria
60 g (n. 2 munan valkuaiset) valkuaista
5 tippaa piparminttuöljyä
35 g sokeria
60 g (n. 2 munan valkuaiset) valkuaista
150 g hienoa sokeria
50 g vettä
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta (ei pakollinen)
Täyte:
100 g tummaa (n. 50%) suklaata
4 keltuaista
7 tippaa piparminttuöljyä
Ohje:
Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä
odottamaan. Mittaa mukiin 60 g valkuaisia ja jätä
manteli-tomusokeri-seoksen viereen odottamaan vuoroaan.
Mittaa 60g valkuaisia isoon vatkauskulhoon ja mittaa vierelle myös 35g hienoa sokeria odottamaan.
Mittaa 150g hienoa sokeria ja 50g vettä kattilaan ja kuumenna
hämmentämättä keskilämmöllä. Anna poreilla ja pidä liemen lämpötilaa
silmällä (tähtäät 110°C lämpötilaan).
Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää
35g hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kunnes se
vatkaimia nostettaessa muodostaa alaspäin taipuvia huippuja (soft
peaks). Kun sokeriliemi kattilassasi saavuttaa 110°C:n lämpötilan kaada
sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan edelleen
vatkaten. Vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt, reilut 5 min.
Sekoita jäljelle jääneet 60g valkuaisia tomusokeri-mantelijauhoseokseen ja lisää mahdollinen väri.
Sekoita jäähtynyt marenkivaahto joukkoon kääntelemällä nopeasti ja
mahdollisimman vähin liikkein. Taikina on valmis kun nostaessasi
nuolijaa taikina valuu siitä paksuna nauhana ja pinnalle piirretty viiva
tasoittuu n. 20 sekunnissa. Mitä enemmän sekoitat,
sitä ohuemmaksi taikina muuttuu. Siirrä taikina pursotinpussiin ja
pursota leivinpaperilla peitetylle
pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (n. 2.5 cm
halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti
muutaman kerran pöytäpintaa vasten. Siivilöi pintaan halutessasi hieman kaakaojauhetta. Anna taikinan levätä 15-60 min ennen
paistamista, kunnes pinta kuivuu kosketusta kestäväksi.
Paista
160°C:ssa n. 14 min. Macaronit ovat kypsiä, kun niiden jalka on
kiinnittynyt hattuun. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.
Tee täyte sulattamalla suklaa esim. mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen ja lisää vielä maun mukaan piparminttuöljyä. Lusikoi täytettä pieni nokare puolelle määrälle macaron-leivosten kuoria ja nosta toiset puolet kanneksi.

Nämä leivokset päätyivät myös viime vuonna Nenäpäivän myyjäisiin. Hyvin tekivät kauppansa, kaikki kolme erilaista macaron-leivosta.

Instagram

  • Testailin oreo-mansikkatäytteistä ja suklaakakkupohjaista
kakkua, ihan vain hyvän mansikkakesän kunniaksi :) Pohjana munaton mehevä suklaakakkupohja. Katso tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/oreo-mansikkataytteinen-kakku/ #oreo #mansikka #vanilja #täytekakku #strawberry #chocolate #cookie #cake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy

suklaapossu

Keskustelu

Nam! Yhdistelmä kuulostaa ihanalta. Jokohan minäkin kohta uskaltaisin kokeilla…. 🙂

Huomasin äsken, etten olekaan vielä vastannut sinulle 🙂 Kiitos Maiju 🙂 Tämä oli ihan huippuyhdistelmä, suklaa ja piparminttu ovat ihana, raikas makupari ja sopi tosi kivasti makeaan macaron-kuoreen. Etköhän sinäkin uskalla kokeilla 🙂

Sinulla tuntuu olevan ehtymätön ideavarasto 🙂 Varmasti hyvä yhdistelmä tuo piparminttu ja suklaa!

Kiitos Maarit 🙂 Oli tosi tosi hyvä yhdistelmä. Näitä olisi mennyt, tai siis taisi mennäkin muutama siitä vaan. Vaikka olivatkin makeita, niin piparminttuöljy raikasti makua ja syömisen jälkeen tuntui melkein kuin olisi juuri pessyt hampaat 😉

Moi :).

Mistä olet ostanut/löytänyt piparminttuöljyä? Olen käynyt monesta apteekista kysymässä ja mistään en ole vielä onnistunut löytämään. Etsiskelin netistä ja löysin iHerb nettisivuilta Now Foodsin piparminttuöljyä..nyt tässä mietiskelen, että uskaltaisiko tilata tuota netin kautta..

-E

Kuullostaa hyvältä. Meinaan vaikuttaa just sellaiselta, jota voi käyttää mm. näihin ja moneen moneen muuhun. Tuo apteekin öljykin oli apteekkarin mukaan puristettu suoraan piparmintun lehdistä, eli hyvinkin samaa tavaraa. Tilaukseen vaan! 🙂

Piparminttuaromia tosiaan menee hurjasti enemmän ja eikä maku ole siltikään niin intensiivinen kuin piparminttuöljyllä. Tosi hyvä tietää, että pmöljyä voi tilailla tuolta. Ja jos/kun tilaat ja ehdit kokeilemaan pmöljyä, niin olisi tosi mukava kuulla mitä pidät ja oletko tyytyväinen hankintaasi 🙂

Luulisin, että voi käyttää elintarvikkeena, kun Fitness First sivuilla oli tämmönen kuvaus "NOW Foodsin piparminttuöljy sopii muilla öljyillä laimennettuna esimerkiksi raakasuklaaseen tai aromaterapeuttiseen käyttöön. Öljy on puristettu tuoreista piparmintun lehdistä ja on 100% luonnontuote". Pitänee varmaan laittaa tilaukseen iHerbistä!

Tein eilen minttu-suklaapaloja ohjeellasi ja niistä tuli kyllä todella herkullisia :). Piparminttuöljyä olisi kivaa saada, kun kuorrutukseen meni about 5 tl piparminttuaromia :).

-E

Moikka! 🙂 Omani olen tosiaan löytänyt apteekista. Sain vähän aikaa sitten toisenkin kommentin, jossa lukija ei ollut löytänyt piparminttuöljyä enää mistään apteekista. Todella harmi jossei sitä enää saa niistä 🙁 Tuosta Now Foodsin piparminttuöljystä en ole kuullut, en siis uskalla sanoa sen tilaamisesta mitään. Onko se tarkoitettu elintarvikekäyttöön vai vain ulkoiseen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.