Suklaapossu

Rapeat vohvelit (munaton)

Nämä paksut Belgialaisvohvelin tyyppiset vohvelit ovat päässeet mein perheen lempparivohveliohjeiden listalle. Vohvelin paistamisen harjoittelu lähti liikkeelle, kun sain viime jouluna lahjaksi vohveliraudan, jossa on vaihdettavat paistolevyt muun muassa vohveleilla ja voileiville. Vohvelien kehittämisessä lisähaasteen toi se, että halusin niistä munattomat poikamme muna-allergian takia. Vihdoinkin näissä vohveleissa kaikki tuntui loksahtavan paikoilleen, joten nyt on hyvä hetki laittaa ohje talteen tänne blogin puolellekin. (Ehkä jatkossa löydämme ohjeen helpommin myös lähestyvän muuton jälkeen, eikä paperilappuseen kirjoitettua ohjetta tarvitse enää etsiä lapsien kanssa kovassa vohvelinälästä kärsiessä.)

Samasta taikinasta voi paistaa paksujen sijasta tai niiden lisäksi myös ohuita vohveleita. Paksut vohvelit ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä ja meheviä, kun taas ohuet vohvelit helposti kypsyvät täysin rapeiksi. Kokeilin tästä myös löysempää versiota lisäten joukkoon enemmän nestettä, mutta tuo taikina tuppasi valumaan vohveliraudan raoista pois. Tämä taikina on melko jämäkkä, mutta levittyy silti melkein kuin itsestään vohveliraudan väliin.

Näiden lisäksi kokeilin myös muun muassa piimäpohjaisia vohveleita, mutta niistä tuli aivan liian meheviä. Vai voivatko vohvelit edes olla liian meheviä..?

Rapeat vohvelit munaton

Meillä lapset syövät näitä mieluiten vaahterasiirapin kera. Mikään muu ei enää kelpaa, vaikka normi pannareiden ja lettujen päällä maistuvat hillot ja muut sörsselit. Mutta onhan se vaahterasiirappi hyvää minustakin ja valuu niin ihanasti noihin koloihin. Päälle vielä pensasmustikoita tai muita marjoja ja ei muuta kuin ääntä kohti.

Maistuisko sulle kans? 🙂

Munattomat vohvelit

n. 7 kpl

Aineet:

4 dl vehnäjauhoja

0.5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

0.5 tl suolaa

4 dl maitoa

0.5 dl öljyä

Lisäksi:

rasvaa vohveliraudan voiteluun

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita nopeasti sekaisin. Anna taikinan turvota 20-30 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta. Voitele vohveliraudan levyt kevyesti esim. juoksevalla rasvalla. Kaada taikinaa vohveliraudalle sopivasti (testaile sopiva taikinamäärä) ja laita kansi kiinni. Paista, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Nosta ritilälle jäähtymään hetkeksi. Vohvelien pinta rapeutuu jäähtyessään lisää.

Vohvelit kannattaa nauttia vielä lämpiminä. Kylkeen sopii esimerkiksi vaahterasiirappi ja marjat.

Vinkki:

* Sama ohje toimii sekä paksuja että littania vohveleita tehdessä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat vohvelit (munaton)

Ada

Hirveä taikina. Yhtäkään vohvelia en saanut ehjänä pois raudasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *