Rieskakakku savuporo- ja savukinkkutäytteillä

Rieskakakku on helppo ja nopea tehdä

Helppotekoinen rieskakakku on helppo- ja nopeatekoinen suolainen tarjottava sekä arkeen että juhlaan ja arjen juhlahetkiin. Kakun voi tehdä näppärästi joko pyöreistä tai suorakaiteen muotoisista rieskoista ja makumaailmaa vaihtamalla rieskakakusta saa joka makuun sopivan.

Palaan vielä hetkeksi viime vuoden leivonnaisiin ja tarkemmin sanottuna viime vuoden viimeisenä päivänä mussutettuun suolaiseen kakkuun. Vaikka vietimmekin aattoa pienellä porukalla oman perheemme parissa, innostuin uunissa tehtyjen lihapiirakoiden lisäksi tekemään myös jotain muuta suolaista tarjolle. Mieleni teki rieskarullia, mutta koin siinä hetkessä, muun puuhan keskellä, rieskojen rullailun ja leikkaamisen liian aikaavieväksi. Vaikka sitähän ne eivät olekaan. Ehkä kyse saattoi olla silkasta laiskuudesta. No okei, myönnetään. Se oli se laiskuus, mikä sai ajattelemaan rieskoja hieman eri kantilta. Kummasti jostain pieneen päähäni pälkähti ajatus, että hei, kun en kerran ehdi/viitsi/jaksa leikata rieskoja, niin miksi en vain nostelisi niitä päällekkäin ja tekisi siitä kakkua. Ja siinähän se oli. Näin syntyi rieskakakku.

Tämä oli sen verran kiva idea, että eipä kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi tällaisen teko! Sen verran nopsaan syntyi ja sen verran hyvältä maistui. Ainakin toinen tytöistä mainitsi tämän olevan ”parasta mitä sä äiti oot koskaan tehny” 🙂

Rieskojen välistä pilkistävät salaatinlehdet toimivat jo itsessään koristeina. Päälle heittelin rennoin ottein hieman yrttejä, pari salaattia ja kinkkuja rullattuna. Simppeliä, mutta musta ainakin tuli aika kiva näin.

Helppo ja nopea suolainen kakku

 

En osannut päättää kakun makumaailmaa tarkalleen, joten levittelin kakun sisään kahta erilaista täytettä; savuporotäytettä ja savukinkkutäytettä. Kakkuun voi kuitenkin upottaa mielensä mukaan mitä lihaa tahansa tai siitä saa tehtyä näppärästi myös lihattoman version. Täytteessä on hyvä olla reippaasti makuja, sillä rieskapohja syö makuja melko paljon. Mikäli kakun väliin haluaa laittaa salaattia tms. helposti kärsivää tuotetta, täytteet on hyvä tehdä ajoissa valmiiksi ja koota rieskakakku vasta hieman ennen tarjoilua ja niin, että laittaa täytettä ja salaattia vuorotellen kakun väliin.

Tämä kakku oli muuten myös munaton. Näin mein pikkuinen poikammekin pääsi maistelemaan tätä. Vaikka pakko myöntää, ei maistunut samaa tahtia pojalle kuin vanhemmalle tytölle. Ja nyt lopetan hölisemisen ja kerron käyttämäni ohjeen. Ja kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia makuja, ihan oman maun mukaan 🙂

Rieskakakku savuporo- ja savukinkkutäytteillä

Aineet:

6-7 kpl (315 g paketista) suorakaiteen muotoista rullarieskaa

nippu salaattia

Porotäyte:

100 g savuporoa

200 g ruohosipulituorejuustoa

100 g kermaviiliä

100-200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 pieni nippu ruohosipulia

Kinkkutäyte:

200 g hyvää savukinkkua

200 g aurinkokuivattutomaatit -tuorejuustoa

100-200 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g kermaviiliä

mustapippuria

Ohje:

 Tee täytteen ajoissa valmiiksi eli mielellään jo edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasoittua ja osin myös voimistua. Sekoita molempien täytteiden aineet sekaisin eri kulhoissa. Maista! Maistamisen jälkeen mausta halutessasi lisää. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan kakun täyttämistä.

Täytä rieskat. Laita ensimmäisen pohjan päälle noin kolmannes porotäytteestä ja päälle kerros salaatinlehtiä. Laita päälle toinen rieska, kolmannes kinkkutäytteestä ja salaatin lehtiä.

Salaatti rieskakakun sisällä tuo rakennetta

Kinkkutäyte ja porotäyte rieskakakkuun

Jatka vuorotellen rieskojen, savuporo- ja kinkkutäytteiden kanssa. Itse käytin 6 rieskaa ja jätin päällimmäiseksi kinkkutäytteen. Halutessasi voit laittaa päälle vielä yhden rieskan ja levittää päälle makusi mukaista tuorejuustoa. Koristele mielesi mukaan.

Vinkki:

* Rieskakakku on parhaimmillaan heti pian täyttämisen jälkeen, sillä tällöin salaatti on rapeaa. Täytteet kannattaa kuitenkin tehdä valmiiksi jo päivää ennen täyttämistä/syömistä, jotta niiden maut tasoittuvat ja pääsevät kunnolla oikeuksiinsa kakun välissä.

Ruohosipuli ja timjami sopivat rieskakakun koristeiksi

Kommentit (6)

Hei leikkautuuko tämä hyvin? Saako kauniita paloja ja millä kannattaisi leikata? Kiva idea kyllä!!

Hei Eva! Kakku leikkaantuu tosi nätisti ja leikkausjälkikin on nätti kun kaikki kerrokset näkyvät paremmin kuin kakun reunoilla. Meillä oli aluksi leikkaamisessa käytössä jokin hieman peruskakkulapiota terävämpi (en muista nyt tarkkaan oisko ollut peräti veitsi), mutta loppukakusta leikkelin siivuja tylsääkin tylsemmällä perusveitsellä ja hienosti leikkaantui silläkin. Uskon, että leikkaus onnistuu kakkulapiollakin hyvin, jos siinä on edes jonkinlainen reuna ja reiskat ovat tuoreita ja pehmeitä 🙂

Asun ulkomailla, joten en saa mistään rullarieskaa….onnistuiskohan tämä kakku myös pyöreistä vehnätortilloista?

Moikka Heli 🙂 Jos maassasi oleva tortillat ovat samankaltaisia kuin täällä Suomessakin, niin ne eivät ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla tässä kakussa. Ainakin omaan suuhuni vehnätortillat kylminä eivät maistu kovin hyville, vaan vaativat lämmityksen. Vehnätortilloista voisinkin kuvitella tekeväni uunissa paistetun kakun, mutta harmittavasti en uskalla luvata niiden sopivan rieskan korvikkeeksi tähän rieskakakkuun.

Miten tämän syöminen onnistuu, esim. juhlissa jos pelkällä haarukalla syö?

Hei Enni! Pahoittelen, että pääsin koneen ääreen vastaamaan vasta nyt. Toivottavasti vastaus ehtii vielä. Isompien salaatinpalojen ja vähän kovemman rieskan leikkaaminen saattaa tulla ongelmaksi pelkällä haarukalla syädessä, mutta jos salaatit ovat tarpeeksi pieniä ja rieskat pehmeitä, niin uskoisin, että haarukalla syöminen onnistuu ihan hyvin.

Kommentoi juttua: Rieskakakku savuporo- ja savukinkkutäytteillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X