Tein tässä syksyn aikana elämäni ensimmäistä kertaa taatelikakkua ja ihastuin sen tahmaiseen koostumukseen, jota suolainen kinuskikastike korosti. Sain samalla vinkkejä kokeilla suklaa-taatelikakku. Innostuin viime viikolla Joulun tunnelmissa vihdoinkin kokeilemaan tuota yhdistelmää. Koska rakastan suklaata, tein kakun päälle vielä suklaakuorrutteen.

Kakku oli ehdottomasti parhaimmillaan vasta muutaman päivän ikäisenä. Itse korkkasin kakun jo seuraavana päivänä tekohetkestä ja se oli aivan liian aikaisin. Kakku oli kuiva ja melko mauton. Luulin jo paistaneeni kakku aivan liikaa, vaikka kyttäsin uunin luukun takana ja otin kakun pois kun se oli juuri ja juuri kypsynyt. Kolmen päivän kelmuissa olon jälkeen kakku kuitenkin oli muuttunut aivan eri kakuksi. Siitä oli tullut mukavan mehevä. Suklaa peitti hieman alleen taatelin vienoa makua. Äitini mielestä taateli maistui jopa liian vähän, mutta itselleni kakku oli parempi näin, suklaisempana ja omasta mielestäni suklaata olisi voinut olla vaikka vieläkin enemmän 🙂

Osasyy taatelin lempeään makuun saattoi olla taateleiden määrässä. Kaapeissani kököttänyt taatelipussi oli vajaa, joten jatkoin niitä luumuilla. Luumun makua en valmiista kakusta huomannut. Omenamehukin päätyi kakkuun, kun sitä sattui olemaan kaapissa avattu purkki. Sen voi hyvin korvata vedelle.

Suklaa-taatelikakku

n. 2 litran vuokaan

Aineet:
140 g kivettömiä taateleita

60 g kuivattuja luumuja (tai tämän verran lisää taateleita)

1 dl vettä

1.5 dl omenamehua

1.5 dl sokeria

1.5 dl fariinisokeria

200 g margariinia

100 g suklaata rouhittuna

2 kananmunaa

4.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria


Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
0.75 dl kuohukermaa

Ohje:

Laita kattilaan taatelit, luumut, vesi, omenamehu, sokerit ja fariinisokeri. Keitä taateleita ja luumuja kattilassa, kunnes ne pehmenevät (n. 15 minuuttia). Sulata margariini joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä seos esim. pitämällä kattilaa kylmässä vedessä altaassa. Jäähdyttyään vatkaa seosta voimakkaasti vatkaimella n. minuutti. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. 

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää jauhot ja suklaarouhe taikinan joukkoon käännellen. Älä suottas vaivaa taikinaa. Kaada taikina voideltuun torvivuokaan. Paista alatasolla 150 asteessa n. 1 h. Nosta tarvittaessa uuninlämpöä loppupuolella. Testaa kakun kypsyy tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Peitä kakku hyvin ja jäähdytä kokonaan. Kääri jäähtynyt kakku kelmuun ja pidä muutama päivä huoneenlämmössä ennen syömistä.

Tee kakun kuorrute. Sulata suklaa kulhossa esim. mikrossa varovasti n. 15-20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita sulan suklaan joukkoon kerma. Kun seos on vielä juoksevaa, kaada se kakun päälle. Jos seos jämähtää kerman lisäyksen jälkeen likaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan, kun se on taas hyvin levitettävissä. Näillä määrillä saa kuorrutteen kakun päälle ja osaksi sivuille.

Vinkki:
* Jos haluat kuorruttaa koko kakun suklaalla, tee kuorrutetta tupla-annos.
* Kakku pysyy suklaakuorrutuksen alla entistä mehevämpänä, joten voit kuorruttaa kakun heti sen jäähdyttyä. Laita tällöin kelmu kakun päälle tiiviisti, mutta löysästi, sillä suklaa suttaantuu helposti.

Avainsanat

Kommentit (6)

Oijoi sentään, suklaa on herkkua ja jouluisista kakuista taatelikakku on suosikkini. Ja ne jos yhdistää niin ei voi tulla muuta kuin huippuhyvää! Tätä kokeilen!

Luulisin tämän maistuvan sinulle, kun kerran pidät taatelikakustakin 🙂 Itse tosiaan kaipasin hieman lisää suklaata joukkoon, mutta silloin taatelin maku olisi varmaan peittynyt kokonaan. Odotan innolla kuulevani, mitä pidät kakusta 🙂

Voi miten kaunis kakku koristeluineen.:) Tämä yhdistelmä se vaan toimii ja kakku on tosiaan parhaimmillaan muutaman päivän päästä leivonnasta, kummasti mehevöityy parissa päivässä, kuten kahvikakuilla on tapana.:)

Kiitos 🙂 Suklaalla vuoratut leivonnaiset näyttävät (ja maistuvat) aina niin herkullisilta 🙂 Aika tosiaan tekee tälle kakulle vain hyvää. Tämäkin mehevöityi ihan kummasti viikonlopun yli kääreissä odoteltuaan ja luultavasti tämä kakku tykkäisi myös pakkasessa käymisestä 🙂

Taatelikakku on ihan paras joulukakku ja tuo reseptisi kuulostaa kyllä niin herkulliselta, pakko kokeilla

Kokeilepas ihmeessä 🙂 Taatelikakun ystävänä uskoisin sun pitävän tästä. Ja teet vaan hyvissä ajoin valmiiksi ja annat mehevöityä muutaman päivän 🙂 Taatelin maku on melko mieto, joten kannattaa laittaa taateleita ainakin tuo 200 g ja jättää luumut pois. Toivottavasti maistuu! 😀

Kommentoi juttua: Suklaa-taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X