Suklaapossu

Suklaakakkupohja ilman suklaata

Tämä kakkupohja on mielestäni suklainen, vaikkei sisälläkään aitoa suklaata. Pohja on melko murenevainen, joten se kannattaa tehdä vähintään edellisenä päivänä valmiiksi. Näin sitä on helpompi leikata ja siirrellä.
Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.

Aineet:

200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4.5 rkl kaakaojauhetta
3.75 dl vehnäjauhoja
0.75 dl vettä

Ohje:

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen veden kanssa. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 22-24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakakkupohja ilman suklaata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *