Suklaapossu

Valkosuklaa-pähkinä brownies

Vihdoinkin kaikkien näiden vuosien haaveilujen jälkeen sain hankittua yleiskoneen!!! Olen käyttänyt sitä jo parin yli 10 munan kakkupohjan tekoon sekä isojen täytteiden valmistukseen ja se on toiminut kuin unelma. Ihanaa saada kädet vapaaksi siksi aikaa kun taikinat vatkaantuu!

Koneen mukana tuli reseptikirjanen, josta bongasin ensimmäisenä pähkinäisen valkosuklaabrownies-ohjeen. Sitähän piti päästä testaamaan. Taikinan tekoon ei itseasiassa edes tarvittu yleiskonetta, vaan se oli sekoitettavissa helposti ja nopeasti perusvatkaimella. Kirjassa on myös muita ihanan kuuloisia reseptejä, joiden testausta taatusti jatkossa luvassa; mikäli ei ihan suoraan reseptiä noudattaen, niin ainakin inspiraatiota hakien.

Brownies-paloista ei yllättäen tullutkaan niin makeita kuin valkosuklaan määrästä olisin luullut. Pähkinät tasapainottivat makua. Näitä pieniä kaloripommeja pystyi syömään helposti useammankin kuin yhden. Paistoaika oli selvästi liian pitkä omaan uuniini. En pitänyt edes minimiaikaa ja leivokset ehtivät jo hieman palamaan reunoilta. Jätin ohjeeseen sulkeisiin alkuperäisen ajan. Paistoajasta johtuen näistä leivoksista jäi puuttumaan browniesmainen eli kostean mehevä koostumus. Koska ohje on selkeästi muokkauskelpoinen, laitan sen tänne ylös. Eli ensi kerralla pähkinöitä vain puolet mainitusta määrästä, ja paistoaika selkeästi lyhyempi. Taikinaan sopisi myös pieni ripaus suolaa.

Valkosuklaisten piirakoiden kokkailu jatkuu lähipäivinä..

n. 16 kpl

Aineet: 175 g + 75 g valkosuklaata 50 g voita 100g Saksanpähkinöitä 2 munaa 0.8 dl sokeria 1 tl vaniljajauhetta 0.5 tl leivinjauhetta 1.25 dl vehnäjauhoja

Ohje: Voitele n.19 x 19 cm vuoka, jonka reunat vähintään 5 cm korkeat.

Pilko 175 g valkosuklaata ja pähkinät karkeaksi. Sulata 75 g valkosuklaata voin kanssa mikrossa varovasti. Lisää voi-suklaaseokseen vatkaimella tai käsin voimakkaasti sekoittaen sokerit ja munat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, pähkinät ja suklaaraaste.

Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia (alk.per.30-35 minuuttia).


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-pähkinä brownies

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *