Hyvinvointi

Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan

Kuorimalla hoidat ihon pehmeäksi ja raikkaaksi. Kuorit sitten hedelmähapoilla tai mekaanisesti, hoitotapa ja -tuote kannattaa valita oman ihon kunnon ja tarpeiden mukaan.

Kuorinta kannattaa. Kuorimalla ihosi poistat kuolleen solukon ja karheuden ihon pinnasta. Samalla ihon väri kirkastuu, pinta pehmenee ja hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin.

Kosmetologi ja farmaseutti Tarja Kivinen Ihohoitola Lupauksesta neuvoo sopivan kuorinta-aineen valinnassa sekä oikean tekniikan. Näin onnistut!

Valitse kuorinta kasvojen ihon mukaan

Voidemainen kuorinta sisältää ihoa kemiallisesti kuorivia ainesosia, kuten hedelmäuutteita tai -happoja, tai salisyylihappoa. Hellävaraisena se sopii hyvin ohuelle, kuivalle, herkähkölle ja lievästi couperoottisellekin iholle.

Normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle sopii voidemaisen lisäksi myös mekaanisesti kuoriva tuote. Rakeita, jauhettuja siemeniä, hedelmänkuoria tai alumiinioksidikiteitä sisältävää tuotetta pyöritellään kasvoilla kevyesti, rauhallisin liikkein.

Rasvoittuvan ihon tuotteissa on usein talia imeviä ja ihohuokosia supistavia ainesosia. Jos kasvojen iho on keskiosasta rasvainen ja reunoilta kuiva, kokeile keskiosaan rasvoittuvan ihon tuotetta ja reunoille normaalin ihon.

Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan

Kun vesistöihin päätyvät mikromuovit huolettavat, suuntaa luomukosmetiikan ja joutsenmerkittyjen tuotteiden pariin. Luomukosmetiikkatuotteet ja sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet eivät sisällä mikromuoveja. Joutsenmerkityissä kosmetiikkatuotteeissa mikromuovien käyttö on myöskin kielletty.

Miten usein kasvoja tulisi kuoria?

Perusohje on, että kuivahkoa ihoa kuoritaan parin viikon välein, normaalia kerran viikossa. Rasvoittuvaa ihoa voi hoitaa jopa pari, kolme kertaa viikossa.

Kuorinta sopii myös finniselle iholle, joka ei ole tulehtunut, sillä se auttaa ihohuokosia pysymään auki. Tällöin tali pääsee helpommin ihon pinnalle.

Kivinen muistuttaa, ettei kasvojen ihoa ole pakko kuoria. Etenkin herkkäihoisten kannattaa olla varovaisia kuorinnan kanssa. Kuulas ja sileä iho ei välttämättä kaipaa kuorintaa lainkaan.

”Kasvojen ihon hoidossa kannattaa käyttää ammattilaisen yksilöllisesti antamia ohjeita. Itse en tarkastele ihoa sen tyypin mukaan vaan pikemminkin ihon sen hetkisen tilanteen mukaan.”

Jos olet epävarma siitä, millaisen tuotteen valitsisit omalle ihollesi ja kuinka usein kasvoja kannattaa kuoria, kysy neuvoa kosmetologilta.

Ajoita kuorinta oikein

Kunnioita ihon omia tuntemuksia enemmän kuin tuotteen käyttöohjetta. Jos suositeltu hoitotiheys tuntuu rasittavan ihoa liikaa tai se esimerkiksi kuivuu, harvenna tahtia tai vaihda miedompaan tuotteeseen.

”Iho voi mennä liiallisesta kuorimisesta epätasapainoon ja alkaa oireilla”, muistuttaa Kivinen.

Älä kuori ihoa, jos se on rikki, tulehtunut, arka, erittäin ohut, ärtynyt tai siinä on ihottumaa, rosaceaa tai laaja-alainen verisuonten laajentuma.

Ihanteellisin ajankohta kuorinnalle on illalla suihkun tai saunan jälkeen, kun iho on lämmin. Näin iho saa rauhoittua yön yli. Kuorinta ohentaa ihoa, joten jos kuorit päiväsaikaan, suojaa iho aurinkovoiteella ja hoitovoiteella.

Levitä tuote aina puhtaille kasvoille, myös kaulalle ja dekolteelle. Kuori hellävaraisesti, älä hankaa. Lempeys on valttia!

Kuorinnan jälkeen kasvoille kannattaa levittää joko kosteuttava tai rauhoittava naamio. Silloin naamioista saa irti parhaan vaikutuksen. Voit myös rauhoitella ihoa kasvovedellä ja levittää sille reilun kerroksen kosteusvoidetta.

Muista kuoria myös vartalo

Kuorinta poistaa kuivan karheuden myös vartalolta. Kivinen vinkkaa, että vartalonkuorinnalla on muitakin positiivisia vaikutuksia, sillä se tehostaa verenkiertoa.

Vartalon ihossa on hyvä kuoria etenkin jo valmiiksi sarveistuneet kohdat, kuten kanta- ja kyynärpäät. Niissä kuorinnan vaikutuksetkin näkyvät selkeimmin.

Kokeile joko vartalolle tarkoitettua kuorinta-ainetta tai käytä karheaa pesusientä tai -harjaa kerran viikossa. Aloita raajoista. Etene pienin, pyörivin liikkein kohti sydäntä. Huuhdo iho ja levitä lopuksi kosteusvoidetta.

 

Lue lisää:

4 täsmätuotetta pigmenttiläiskiin Tiesitkö? Välttelet turhaan vettä ja saunaa kuivan ihon hoidossa Hoida myös lievästi oireilevaa couperosa-ihoa – voit välttää hankalan ruusufinnin synnyn 4 vinkkiä avuksi aikuisen naisen akneen Kosmetiikan sisältämät mikromuovit aiheuttavat vakavia seurauksia – Näin tunnistat ja vältät

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.