Hyvinvointi

Koe 7 unohtumatonta elämystä - nämä matkat jokaisen tulee tehdä ennen kuolemaa

Matkustaminen avartaa ja tarjoaa hienoja, uusia kokemuksia. Ennen kuin varaat vuosittaisen perhematkan Kanarialle, mieti, olisiko sittenkin hauskempaa tehdä jotain aivan muuta.

Jokaisen tulisi saada kokea nämä seitsemän matkaa elämänsä aikana.

1. Matkusta harrastuksen perässä

Oletko kiinnostunut chileläisistä viineistä? Siinä seuraava matkakohteesi! Vai ihailetko kevättalvisin värikkäinä loistavia tulppaaneita? Suuntaa Hollantiin, joka tunnetaan tulppaanipelloistaan. Rakastatko pastaa ja pizzaa? Lähde makumatkalle Italiaan.

Matkalla voi hyvin olla lempiharrastuksesi ympärille kietoutuva teema, joka luo rytmin matkalle. Näin opit samalla jotain uutta tutusta aiheesta.

Jos kumppanisi ei jaa kiinnostuksen kohteitasi, siirry seuraavaan kohtaan.

2. Matkusta yksin

Ajatus yksin matkustamisesta voi olla pelottava, mutta saat yllättyä, miten ikimuistoinen matkasta tulee. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun olet selviytynyt uusista tilanteista uudessa kulttuurissa – vieläpä vieraalla kielellä. Tämän jälkeen mikään ei pysäytä sinua!

Yksin matkustaminen antaa myös aikaa ja tilaa sellaisille ajatuksille, jotka hautautuvat kaiken muun alle matkustaessasi kumppanin kanssa. Sinulla on kerrankin aikaa kuunnella kaikkia mielitekojasi ja pohtia, millaisen aikataulun haluat matkallesi luoda.

Ajattele: ei ainuttakaan kompromissia ravintolan tai seuraavan museon suhteen.

Matkusta sinne, minne mielesi halajaa.

3. Leiki turistia kotikaupungissasi

Kuljet taatusti päivästä toiseen samoja reittejä työpaikan, kaupan, harrastusten ja kodin välillä. Mitä, jos tällä kertaa katsoisitkin kotipaikkaasi turistin silmin? Varaa hotellihuone ja nauti sellaisesta ravintolatarjonnasta ja kulttuurista, jolle ei normaalisti ole aikaa. Saatat huomata, että asut oikeastaan todella kivassa paikassa.

Entä, jos kotipaikkasi on niin pieni, että kylä on kierretty kymmenessä minuutissa läpi? Valitse matkakohteeksesi lähin kaupunki, josta löytyy hotelli ja muutama ravintola. Pääset ehkä tutustumaan kokonaan uuteen paikkaan, johon et normaalisti suuntaisi.

4. Lähde reissuun kaveriporukalla

Ystäväsi ovat sinulle tärkeitä, mutta näette toisianne oikeastaan aika harvoin arjen tiimellyksessä. Ottakaa kalenterit kouraan, istukaa alas ja päättäkää, milloin on sopiva hetki lähteä yhdessä reissuun luomaan uusia muistoja.

Teidän ei tarvitse lähteä maailmanympärysmatkalle, vaan viikonloppureissu Tallinnaan ajaa asian yhtä lailla. Onkin tärkeää, että reissu suunnitellaan siten, että kaikkien kukkaro selviää koetuksesta ehjin nahoin. Upea reissu ei lämmitä mieltä enää silloin, kun tilin saldo näyttää miinusta.

5. Varaa viime hetken lento

Matkakuume kohoaa, mutta reissuja ei ole tiedossa. Siirry halpoja lentoja listaavalle sivustolle, jonka kautta nappaat matkan alta aikayksikön. Sitten vain kaivamaan uima-asua vaatekaapin perukoilta!

Kokeile esimerkiksi Rantapalloa, eBookersia tai Momondoa metsästäessä äkkilähtöä. Voit olla ulkomailla nopeammin kuin luulitkaan. Matkasuunnitelman ehtii tehdä paikan päällä. Onhan passi voimassa?

6. Lähde matkaan autolla

Moni unelmoi vuokraavansa auton ja suuntaavansa Amerikan legendaariselle Route 66:lle. Road tripin voi kuitenkin tehdä myös pienemmällä budjetilla ja vähemmällä suunnittelulla. Pakkaa perhe autoon tai lähde matkaan yksin tai ystävän kanssa ja aja niin kauan kuin huvittaa.

Matkusta sinne, minne mielesi halajaa.

Kesällä reissuun voi yhdistää telttailun, mutta hotellissa tai sukulaisten luona yöpyminen on aivan yhtä varteenotettava vaihtoehto. Mikä ihaninta, autoreissulta voi jopa palata kotiin yöksi, jos oma sänky houkuttaa.

Mikä ihana vapauden tunne, kun maisemat vaihtuvat ja moottori jylisee.

7. Matkusta sukusi synnyinsijoille

Tiedätkö, mistä sukusi on lähtöisin? Karjalasta, Saksasta, Venäjältä tai vaikka toiselta puolelta Suomea? Kun matkustat perheesi synnyinsijoille, voit yllättyä yhteydestä, jota tunnet mahdollisesti ennalta tuntemattomaan paikkaan.

Jos mahdollista, ota mukaan perheesi vanhin edustaja, jolla on vielä side suvun synnyinsijoille. Kokemus voi yhdistää myös perheenjäseniä aivan uudella tavalla.

Matkakuumeen saa nousuun myös näillä jutuilla:

Suunnitteletko lomareissua? Katso tästä maailman turvallisimmat matkakohteet Lähtisitkö kylpylälomalle? Esittelyssä 5 rentouttavaa kylpylää kotimaasta ja ulkomailta Tukholman matkavinkit Lähde matkalle Gotlantiin – lue vinkit ja tärpit Budapest x 5: matkailijan vinkit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Koe 7 unohtumatonta elämystä - nämä matkat jokaisen tulee tehdä ennen kuolemaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.