Hyvinvointi

Kylpyläloma – 7 ihanaa vaihtoehtoa Suomessa lapsiperheille tai vain aikuisille

Kylpyläloma on ihana irtiotto arjesta. Listasimme kylpylät, joissa olemme itse viihtyneet.

Kylpyläloma on helppo ja etelänmatkaa edullisempi ja ekologisempi irtiotto arjesta. Kivoja kylpylöitä on ympäri Suomea. Toimitus listasi omasta mielestään Suomen parhaat kylpylät.

Lue myös: Lähtisitkö kylpylälomalle? 5 x ihana kylpylä Suomesta ja ulkomailta

1. Kylpyläloma Pohjois-Suomessa: Break Sokos Hotel Eden -kylpylä, Oulu, sopii perheille

Altaat, vesiliukumäet ja saunat:

Hoidot:

Hotellin tiloissa toimii hoitola, jonka palveluihin kuuluvat mm. hieronta, vartalohoidot, kylvyt sekä kampaamo- ja kosmetologipalvelu

Kokemus:

”Loma-aikoina altaat ovat ruuhkaiset, muuten oikein kivat. Pukuhuoneet hieman kylmät. Lasten (alle 12-v.) mielestä aallot ovat parasta kylpylässä. Edenin kynttiläuinnit ovat ihana idea. Ravintola alhaalla on ollut aina hyvä kokemus. Edenin ulkoaltaan näkymät ja koko Edenin sijainti ovat vertaansa vailla. Koko Nallikarin alue palveluineen todella hyvä jopa talvellakin!”

kylpyläloma, paras kylpylä

2. Holiday Club Kuusamon Tropiikki, Kuusamo, sopii perheille

Altaat ja liukumäet:

Kylpyläosastolla on yli 1000 trooppista kasvia, ja allasosasto on somistettu luonnonkivillä. Vesiliukumäki on 45 metriä pitkä, altaissa on myös aalto- ja vastavirtatoiminnot.  Perheen pienimmille on lastenallas, ja kylpylässä on useita lämmitettyjä porealtaita. Saunaosastolla monta saunaa.

Hoidot:

Hoito-osastolta voi tilata hierontoja ja vartalohoitoja.

Kokemus:

”Kuusamon Tropiikki on aika pieni kylpylä mutta ihan mukava ajanvietepaikka perheelle. Hiihtolomilla ja muina sesonkeina alue voi tuntua ahtaalta. Huoneet ovat viihtyisiä, mutta käytävillä pientä nuhjuisuutta.”

3. Holiday Club Caribia, Turku, sopii perheille

Altaat, vesiliukumäet ja saunat:

Kokemus:

”Monipuolinen, kivasti liukuja isoille ja pienille. Hauska ulkoallas, hyvä leikkitila ruokailusalin vieressä. Ruokaa saa altaalle rannekkeella. Paikalle pääsee kätevästi junalla. Miinus: hieman kulahtanut.”

4. Naantali Spa, kylpyläloma, joka sopii aikuisille

Altaat:

Hoidot:

Klassisesta hieronnasta erilaisiin rentoutushoitoihin sekä kasvo- ja vartalohoitoihin.

5. Flamingo-vesipuisto, Vantaa, sopii lapsiperheille

Altaat ja vesiliukumäet:

Kokemus:

”Monipuolinen, paljon erilaisia liukuja ja kiva villivirta, urheilualtaita. Ruokaa saa altaalle rannekkeella. Miinuksia: toisinaan meluisa, ja auhaton. Pientä lasta pitää koko ajan vahtia, sillä allasalue on valtava.”

6. Flamingo-kylpylä, Vantaa, vain aikuisille

Flamingon kylpylä- ja hoito-osasto on suunnattu aikuisille, ja sen ikäraja on 18 vuotta.

Altaat:

Saunat:

Lisäksi:

suolahuone sekä myllynratassuihku, joka kaataa vuoron perään kylmiä sekä lämpimiä vesiryöppyjä. Kylpylän puolella toimii hoitola, josta saa hierontoja sekä kasvo- ja jalkahoitoja.

Kokemus:

”Ihanan helppo rentoutumispaikka. Mineraalialtaat rauhoittavat, ja toisessa on vedenalainen musiikki. Lämmin suolahuone vaihtuvine väreineen nukuttaa.”

aikuisten kylpyläloma

7. Kasnäs kylpylä, Kemiösaari, Hiittinen, ihana kylpyläloma aikuisille, mutta myös lapset viihtyvät

Altaat:

Saunat löytyvät sekä miehille että naisille erikseen ja niiden lisäksi on höyrysauna, tilaussauna ja infrapunasauna. Kylpylän tiloista löytyy myös kuntosali ja solarium.

Hoidot:

Kylpylä tarjoaa myös mm. hierontaa, fysioterapiaa ja kampaamopalveluita.

Kokemus:

”Kasnäs on hyvä ratkaisu rauhoittavaa ja rentouttavaa kylpylälomaa halajavalle. Siellä viihtyy varmasti, jos nauttii ja saa voimaa rauhallisesta merimaisemasta, saariston lintujen tarkkailusta ja luonnossa samoilusta.

Syksyn ja talven pimeinä iltoina Kasnäsin kylpylä valaistaan tunnelmallisesti kynttilöin.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylpyläloma – 7 ihanaa vaihtoehtoa Suomessa lapsiperheille tai vain aikuisille

Joopajoo

Ette sitten viitsineet ollenkaan käydä parhaassa, eli Naantalin kylpylässä? Tiedot on poimittu jostain esitteestä, eikä kokemustekstiä ole ollenkaan. Muutenkin yhdentekevä juttu, noin vähäiset tiedot saa jo pelkästään googlaamalla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.