Suhteet

Nettitreffit aikuisena - näillä vinkeillä onnistut

piirroskuva nettitreffikutsua vievästä kirjekyyhkystä

Baareissa ei jaksa roikkua, ja sieltä uuden kumppanin löytäminen on epävarmaa. Netissä deittisivustoja on paljon, mutta miten niissä toimitaan?

Deitti-ilmoituksen jättäminen nettiin tuntuu nololta. Onko se sitä?

Ei ole. Käsitykset ovat muuttuneet, sillä vielä muutama vuosi sitten nettideittailusta ei juuri huudeltu. Sittemmin on huomattu, että netti on helppo mahdollisuus tutustua potentiaalisiin kumppaneihin. Yhä useampi löytää kumppanin netin kautta. Valtaosa netissä seuraa etsivistä ilmoittaa hakevansa nimenomaan pitkäaikaista suhdetta. Onhan joukossa toki niitäkin, jotka lähinnä vonkaavat seksiä – miehiä ja naisia. Seurapelimäinen Tinder on tehnyt seuran etsimisestä niin helppoa, että mukana ollaan varmasti myös kepeällä mielellä.

Onko netin treffisivustoissa eroja?

On kyllä, ja sivustoja on useita: Suomi24 Treffit, OkCubid, HappyPancake, EliittiKumppani, E-kontakti, Tinder… Osa on maksullisia, osassa perustoiminnot ovat ilmaisia. Maksullisissa versioissa yleisiä ovat muutaman kympin kuukausimaksut. Myös niiden luonteessa on eroja. Esimerkiksi Victoria Milan on ”pettämissivusto”, jossa varatut etsivät seuraa. Tinderille puolestaan ominaista on paikallisuus: sen kautta löytää lähellä asuvia ehdokkaita.

En halua, että tutut näkevät nettiin jättämäni ilmoituksen. Miten vältyn paljastumasta?

Deittisivustot on yleensä rakennettu niin, että niiden tarjontaa ei pääse selaamaan, ellei itse kirjaudu sisään. Paljastumisen vaara on tietysti aina olemassa. Voihan joku selata sivustoa yhdessä kavereiden kanssa.

Voiko netti-ilmoituksen jättää ilman kuvaa ja tarkkaa kuvausta itsestäni?

Jos toimit noin, varaudu siihen, että vastaukset saattavat jäädä tulematta. Kuvattomat profiilit ovat yleensä ärsyttäviä ja herättävät kysymyksen, miksi ihminen haluaa salailla tietojaan. Onko hän kenties varattu? Mitä itsestään kannattaa kertoa? Mieti, millaisen käsityksen haluat itsestäsi antaa, mutta ole rehellinen. Ota mukaan jotakin konkreettista, sellaista, josta toisen on helppo jatkaa – oli se sitten harrastus tai mielenkiintosi kohde. Maalaisjärki on paikallaan. Esittely kannattaa pitää napakan pituisena. Muista, että olet kirjoittamassa verkkotekstiä, joten silmäiltävyys on tärkeää. Ei siis yhtä pitkää tekstiä vaan runsaasti kappalejakoja ja lyhyehköjä lauseita.

Milloin kannattaa vaihtaa puhelinnumeroja?

Ei välttämättä kannata kertoa koko nimeäsi, osoitetta, puhelinnumeroa tai työpaikkaasi ennen ensimmäisiä treffejä. Hyvä on myös vastavuoroisuuden periaate: jos toinen ei kerro itsestään juuri mitään ja antaa prepaid-puhelinnumeron, miksi sinäkään kertoisit?

Miten paljon voin luetella ihannekumppanin kriteerejä?

piirroskuva kirjekyyhkyt liehittelevät toisiaan

Mitä tarkempia kriteerejä luettelet, sitä vähemmän saat vastauksia. Jonkun mielestä joviaalisuus on välttämätöntä, toinen korostaa akateemisuutta.

Millainen kuva on netti-ilmoituksessa paras?

Konkarit tietävät, että eniten kiinnostusta herättävät arkiset tilannekuvat. Poseeratut ja tuunatut eivät innosta. Naiset usein julkaisevat metrien päästä otettuja räpsäisyjä, joista ei saa mitään selvää. Edullisia kuvakulmia kannattaa tietenkin suosia. Valitse kuitenkin sellaisia, että sinut tunnistaa kuvan perusteella. Siitä on apua myös mahdollisilla ensimmäisillä treffeillä.

Mistä voi tietää, onko toinen tosissaan vai hakeeko hän esimerkiksi yhden illan seksiseuraa?

Tästä kielii esimerkiksi ulkonäön korostus, vaikkapa ilmaisu ”hyvä varustelu”, samoin, jos hän väistelee kertomasta itsestään oikeastaan mitään ja vonkaa vain mahdollisimman nopeaa tapaamista.

Milloin ensimmäiset treffit kannattaa sopia?

Kun löydät mielenkiintoisen ihmisen, muutaman päivän tai viikon viestittelyaika riittää. Muuten odotukset voivat nousta liian suuriksi ja kehität toisesta mielikuvituspersoonan, jollaista ei ole olemassa. Jos et ole valmis tapaamiseen, sekin kertoo jotain. Turhia riskejä ei kuitenkaan kannata ottaa. Sovi treffit julkiselle paikalle äläkä esimerkiksi suostu siihen, että sinut haetaan alaovelta. Kahvila on hyvä, sillä kupillisen hörppää nopeasti, jos treffiseura osoittautuu pettymykseksi.

Miten tylsistä treffeistä pääsee tyylikkäästi karkuun?

Älä hehkuta etukäteen, että tänä tiettynä iltana sinulla on loputtomasti aikaa. Karkuun lähteminen riippuu pokeristasi. Jotkut kykenevät sanomaan saman tien, että tämä ei tule toimimaan. Toiset keksivät tekosyitä, jotka pakottavat palaamaan kotiin: lapsenhoito ei järjestynyt tai koiralla on ripuli. Jotkut pyytävät kaveriaan soittamaan tiettyyn aikaan ja saavat siitä kiireisen syyn lähteä jonnekin.

On tyylikästä ilmoittaa mahdollisimman pian vaikka tekstiviestillä, että et ole valmis jatkamaan tapailuja. Mieti, miten haluaisit toisen kertovan rukkasista itsellesi ja toimi sen mukaan.

Onko hyväksyttävää vastata useampaan ilmoitukseen ja tavata samalla viikolla paria kolmea eri ihmistä?

Jos energiasi riittää siihen, miksi ei. Multideittailu on yleistä, jopa puolet deittipalveluja käyttävistä treffeilee useampaa kuin yhtä kandidaattia. Harvinaista ei ole sekään, että ilmoittaudutaan useampaan deittipalveluun.

Miten kauan ihmiset keskimäärin roikkuvat treffisivustoilla?

Yleinen aika on parista kuukaudesta puoleen vuoteen, mutta on niitäkin, jotka etsivät netistä seuraa useiden vuosien ajan. Kumppanin etsintä kysyy kärsivällisyyttä. Konkarit sanovat, että kun tapaa kymmenen ehdokasta, niistä yksi on sellainen, jonka kanssa voisi kuvitella yhtikäs mitään. Jos vastaan tulee kerta toisensa jälkeen pettymyksiä, syy voi olla myös ilmoitukseen jättämissäsi kriteereissä – tai omissa odotuksissasi. Täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan, ja kestävissä ihmissuhteissa tarvitaan kykyä tehdä kompromisseja.

 

piirroskuva kirjekyyhkyt lentelevät pakettien kanssa

Pitääkö paikkansa, että tarjolla on vain jämiä?

Ei, mutta sen sijaan hyvät tyypit napataan nopeasti. Uusia ehdokkaita vapautuu kaiken aikaa, mistä kielivät jo avioerotilastot.

Millaisella asenteella kannattaa olla liikkeellä?

Ajattele, että nettideittailulla pääset tutustumaan erilaisiin ihmisiin ilman, että roikkuisit iltakausia baareissa. Netissäkin voi flirttailla ja ilmaista kiinnostustaan. Vaikka nettideittailuun voi suhtautua ihan yhtä vakavasti kuin mihin tahansa deittailuun, älä yritä liikaa. Jos lähdet liikkeelle hengenhädässä ainoana ajatuksenasi, että nyt on pakko tärpätä ja hääkellojen pian soida, mitä todennäköisimmin petyt. Varaudu tunteiden vuoristorataan, johon kuuluu ihanaa innostumista, mutta myös pettymyksiä. Huumori auttaa. Muistele vaikka telkkarissa pyörinyttä Klikkaa mua -sarjaa ja sen kommelluksia.

Mitä muita keinoja keski-ikäisillä ihmisillä on löytää toisiaan?

Samoja kuin kaikilla muillakin. Ravintolat ovat klassikkoja, samoin ystävien järjestämät sokko-treffit tai bileet. Sinkuille järjestetään tapahtumia, mutta yhtä lailla syvenevä tuttavuus voi alkaa pallokentän reunalla lasten tai lastenlasten pelivuoron päättymistä odotellessa. Asiantuntija Minni Niemelä. Niemelän Nettideitit – uusi onni -kirja ilmestyi 2011. Kirja ilmestyy sähköisenä versiona osin uudelleen kirjoitettuna ja päivitettynä tämän vuoden aikana.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 10/15.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nettitreffit aikuisena - näillä vinkeillä onnistut

polodde

Hyvä deittisivusto – http://2track.info/I4AH Liittyminen on ilmaista ja suurinta osaa sivuston ominaisuuksista pääsee käyttämään ilmaiseksi.Täysjäsenyys ei ole ehkä ihan markkinoiden edullisin, mutta seuranhaussa laadusta kannattaa maksaa.

tomi

Voi kokeilla tätäkin todella hyvät sivut , ilmainen liittyminen:
http://www.sexdate.ee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.