Hyvinvointi

Tehoaako vahva retinolivoide ryppyihin? Lue testin tulokset!

Aion on kokeilla voimakasta 1-prosenttista Advanced Radidal Night Repair -retinoliyövoidetta vähitellen lisääntyvinä määrinä useamman viikon ajan. Tarkoitus on tutkia, häipyvätkö pikkurypyt tai ikäläiskät noin kuukauden kuurilla. Lue testin tulokset!

Tehoaako retinolivoide ryppyihin? Sain ohjeet ja ZO Skin Health -sarjan tuotteet noin kuukauden kuuriin sairaanhoitaja-kosmetologi Anne Tuoviselta Skinmed-hoitolasta. Kuuriin kuuluu yövoiteen lisäksi puhdistusta, kuorintaa ja kosteutusta.

Ensin kaadan 2-prosenttista salisyylihappoa purkkiin, jossa on kuitukangaslappuja. Ne imaisevat nesteen hetkessä itseensä. Kyseessä ovat Offects TE -laput, joilla iho pyyhitään kerran tai kaksi päivässä. Sitä ennen pesen kasvoni puhdistusgeelillä ja kuorin ihon kevyesti hiukan karhealla kuorinta-aineella.

TE-lappu arveluttaa minua, pelkään, että se raastaa iholtani kaiken kosteuden ja kirvelee, mutta hui hai! ei tunnu miltään. Pyyhkimisen jälkeen saan levittää iholle Growth Factor -seerumia, ja se imeytyy ihooni vilkkaasti. Siinä ensimmäisen illan rutiini.

Retinolivoide: Ensimmäinen annostus

Vasta kolmantena iltana saan tehdä tuttavuutta tähtituotteeseen eli Advanced Radical Night Repairiin! Yövoide on pakattu siniseen pumpputuubiin. Pumppaan sitä yhden pikkusormen nivelvälin verran ja taputtelen kasvoille Annen ohjeiden mukaan: ensin otsaan ja leukaan ja vasta lopuksi poskille. Toistan. Jännittää, alkaako poskia punoittaa tai kirvellä mutta ei.

Ennen nukkumaanmenoa pitää odottaa 30 minuuttia, että aine imeytyy ihoon. Sen päälle ei saa laittaa mitään muuta tuotetta.

Aurinkosuoja on tärkeä

Aamuihin kuuluu Ossential Daily Power Defence -päivävoide. Aamutuotteista suosikkini on sävytetty Oclipse Sunscreen+Primer Spf 50 meikinpohjustaja, jossa on aurinkosuoja! Päivien mittaan tuotteet tulevat nopsaan tutuiksi, aamu- ja iltarutiinit samoin.

Hilsettä ja kuorintaa

Toisella viikolla nenäni alkaa hiukan hilseillä. Se johtuu varmaan ankarasta nuhasta ja jatkuvasta niistelystä, mutta pinnaan pari kertaa kuorinta-aineesta enkä pyyhi nenääni salisyylilapuilla.

retinolin ryppyvoide

Koska pari ensimmäistä viikkoa käytän yötuotetta vain joka kolmas ilta ja muina iltoina ihoani hellivää Growth Factor -seerumia, ihoni voi hyvin, mitään radikaalia ei harvoin käytettävä yötuote saa aikaan ainakaan toistaiseksi.

Nyt jo joka ilta

Muutaman viikon totuttelun jälkeen siirryn seuraavaan vaiheeseen:

Jätän Growth Factor -iltaseerumin pois ja alan käyttää pelkkää yötuotetta joka ilta parin pumppauksen verran. Leukapielissä alkaa näkyä hilseilyä. Otsa näyttää ilman meikkiä hiukan tavallista punaisemmalta.

Viiden päivän tehokuuri

Kun olen valmis aloittamaan 3 tai 5 päivän kuorinnan, saan Anne Tuoviselta kirjalliset ohjeet kolmeen vaihtoehtoon: mietoon, keskivahvaan ja vahvaan kuorintaan. Käyn näytillä Skinmed-hoitolassa, ja Anne suosittelee minulle keskivahvaa vaihtoehtoa: jokailtaisen 2–3 pumppauksen sijaan illalla ja aamulla 1 pumppaus otsaan, 1 leukaan ja 2 pumppausta kumpaankin poskeen. Siis yhteensä 6 pumppausta aamuin illoin. Aurinkosuojasta on tietysti pidettävä entistäkin tarkempi huoli nyt kun tuotetta käytetään myös aamulla.

Kolmannen tehokuuripäivän iltana huomaan ensi kerran vähän enemmän hilsettä etenkin ohimoilla ja leuassa. Kuorinta tulee heti mieleen.

Olen katsonut videoita aiheesta, ja jokaisessa sanotaan, että iho muuttuu ensin huonommaksi ja sitten paremmaksi. Kun ihmettelen Annelle, miksi minun ihoni reagoi vain hyvin lievästi, hän kertoo, että syynä siihen on ollut kärsivällinen ja asteittainen totutteleminen retinolivoide-vaikutukseen. Se tosiaan kannattaa, sillä sävyttävällä aurinkopohjustusvoiteella ja kevyellä meikkivoiteella olen selvinnyt koko ajan.

Mitä iholle tapahtui?

Kysyn Annelta myös, miksi useamman viikon kuurin aikana ihoa kuoritaan niin usein. ”Kuorinta poistaa hilsehtiviä hippusia”, hän vastaa. Jatkan siis iltaisin kuorinta-aineen käyttöä, jotta hilseily pysyy kurissa.

Ihmeellisintä koko kuurissa on se, että olen koko ikäni vältellyt kuorinta-aineita, mutta nyt tämä jatkuva kuorinta ei olekaan kuivannut ihoani korpuksi, vaan ihoni näyttää kosteutetulta.

Viimeisen eli viidennen tehokuuripäivän iltana katson itseäni tarkkaan peilistä: viime syksynä poskiini kauhukseni ilmaantunut hento ryppyristikko on hävinnyt ja silmienväliryppy madaltunut.

Ylimääräisenä ilona kaksi leuan ikäläiskää ovat haalistuneet melkein kokonaan.

Advanced Radical Night Repair –retinolituotteen (245,90 e / 60 ml) saa käyttöön vain sairaanhoitajan konsultaation kautta.

Lue myös jutut:

Tee ihoa hellivä DIY-kuorintavoide itselle tai lahjaksi – kaikki ainekset löytyvät jo kaapistasi! Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan Ihon kuorinta kannattaa – testasimme viisi uutuustuotetta Eroon maksaläiskistä? Ihotautien erikoislääkäri kertoo, kuinka onnistut ja vältyt pigmenttiläiskiltä

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tehoaako vahva retinolivoide ryppyihin? Lue testin tulokset!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.