
Aurinkokuivatut kirsikkatomaatit uunissa

Monille aurinkokuivatut tomaatit on tuttuja kaupan hyllyltä. Ne sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi antipastona tai vaikka voileivän päällä.
Kotimaiset kirsikkatomaatit ovat todella herkullisia ja päätinkin niiden innoittamana kokeilla itsetehtyjä aurinkokuivattuja tomaatteja. Aurinko ei näillä leveysasteilla ihan riitä kuivaamaan tomaatteja, joten uuni toimii oivana apuna. Tärkeää on käyttää kypsiä tomaatteja ja ne ovat tähän aikaan vuodesta vielä erinomaisia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä nämä pesee kaupan versiot mennen tullen!
Aurinkokuivatut tomaatit uunissa
Noin 2 lasipurkkia
Valmistusaika: 4 tuntia, josta 3,5 tuntia uunissa
gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis
1 kg kirsikkatomaatteja
noin 2 tl suolaa (sormisuola toimii parhaiten)
noin 3,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
muutama tuore oksa yrttiä, esim rosmariinia, timjamia tai oreganoa
1 rkl kaprismarjoja halutessasi
Leikkaa tomaatit puoliksi ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele tomaattien päälle suolaa noin puolet reseptin määrästä. Laita tomaatit 125 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Tomaattien ei tarvitse olla läpeensä kuivia, mutta ne eivät saa olla yhtään vetisiä, kun otat ne pois uunista. Jos tomaatit tuntuu yhtään ”löysiltä” jatka paistamista vielä tunti.
Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne, jos ovat suuria. Lado tomaatit puhtaisiin kuiviin lasipurkkeihin, niin, että ripottelet väleihin suolaa, lisää myös valkosipulit purkkiin parissa erässä, samoin kaprikset, jos käytät niitä. Laita vielä purkkeihin yrtit ja kaada päälle oliiviöljy. Kierrä kansi kiinni ja säilytä kylmässä. Tomaatit säilyvät hyvin ainakin 6kk, kunhan muistat vaan aina noukkia niitä puhtaalla haarukalla.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aurinkokuivatut kirsikkatomaatit uunissa
Kuulostaapa hyvältä ja yksinkertaiselta ohjeelta. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla. Täytyykö lasipurkit kuumentaa samalla lailla kuin hillopurkit ennen kuin niihin laittaa tomaatit?
Minä olen laiska kuumentamaan hillopurkkejakin, joten nämäkin vaan pesin hyvin. 🙂
Nuo on tosi hyviä. Olen tehnyt joitakin kertoja. Chilirouhetta olen myös laittanut pintaan.
Eikös aurinkokuivatut tomaatit kuivata auringossa? Nämähän ovat uunikuivattuja, joka on täysin eri asia.