Aurinkokuivatut kirsikkatomaatit uunissa

 

Monille aurinkokuivatut tomaatit on tuttuja kaupan hyllyltä. Ne sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi antipastona tai vaikka voileivän päällä.

Kotimaiset kirsikkatomaatit ovat todella herkullisia ja päätinkin niiden innoittamana kokeilla itsetehtyjä aurinkokuivattuja tomaatteja. Aurinko ei näillä leveysasteilla ihan riitä kuivaamaan tomaatteja, joten uuni toimii oivana apuna. Tärkeää on käyttää kypsiä tomaatteja ja ne ovat tähän aikaan vuodesta vielä erinomaisia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä nämä pesee kaupan versiot mennen tullen!

Aurinkokuivatut tomaatit uunissa

Noin 2 lasipurkkia

Valmistusaika: 4 tuntia, josta 3,5 tuntia uunissa

gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis

1 kg kirsikkatomaatteja

noin 2 tl suolaa (sormisuola toimii parhaiten)

noin 3,5 dl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä

muutama tuore oksa yrttiä, esim rosmariinia, timjamia tai oreganoa

1 rkl kaprismarjoja halutessasi

 

Leikkaa tomaatit puoliksi ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Ripottele tomaattien päälle suolaa noin puolet reseptin määrästä. Laita tomaatit 125 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Tomaattien ei tarvitse olla läpeensä kuivia, mutta ne eivät saa olla yhtään vetisiä, kun otat ne pois uunista. Jos tomaatit tuntuu yhtään ”löysiltä” jatka paistamista vielä tunti.

Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne, jos ovat suuria. Lado tomaatit puhtaisiin kuiviin lasipurkkeihin, niin, että ripottelet väleihin suolaa, lisää myös valkosipulit purkkiin parissa erässä, samoin kaprikset, jos käytät niitä. Laita vielä purkkeihin yrtit ja kaada päälle oliiviöljy. Kierrä kansi kiinni ja säilytä kylmässä. Tomaatit säilyvät hyvin ainakin 6kk, kunhan muistat vaan aina noukkia niitä puhtaalla haarukalla.

 

 

Kommentit (2)

Kuulostaapa hyvältä ja yksinkertaiselta ohjeelta. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla. Täytyykö lasipurkit kuumentaa samalla lailla kuin hillopurkit ennen kuin niihin laittaa tomaatit?

Minä olen laiska kuumentamaan hillopurkkejakin, joten nämäkin vaan pesin hyvin. 🙂

Kommentoi juttua: Aurinkokuivatut kirsikkatomaatit uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Minä ja mysteerimies❤️#sundayfunday #icewalking #familytime
  • 9 tuntia unta ja avanto, bonuksina aurinko ja linnunlaulu.Se on kuulkaas kevät täällä ja hyvä päivä edessä!❤️🙏🌞🌱 #avantouinti #iceswimming #weekendfun #relaxed #mökkilife #visitsalo #grateful
  • Vierasbuukkauksia hoidetaan mm. instan dm:ssä ääniviestein, kun yritetään maanitella yhtä Suomen suurinta tähteä, joka on breikillä. 😂😂😍😍🤞🤞#toivottavastinatsaa ##vappujamarjalive @marjahintikka @avasuomi @mtv3suomi
  • Ystävänpäivän kunniaksi me @ruokaboksi ssa päätettiin tarjota 30 euron alennus ekasta boksista meidän uusille ystäville! Käy meidän sivuilla ruokaboksi.fi ja syötä koodi YSTAVA2019, niin saat alennuksen. Valittavana on kolme boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Koodi toimii 17.2 asti. Jos haluat helpompaa arkea, vähemmän kauppareissuja, mutta helposti syntyviä herkullisia safkoja, kannattaa antaa mahis! @ruokaboksi  #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi
  • Viime viikolla #vappujamarjalive tarjoili mm tätä herkkua! Tänään uudet kuviot kera upeiden vieraiden, tervetuloa sohville @robinpackalen @hjallisharkimo @annekukkohovi @mariaveitola @mikaeljungner ❤️🙏Klo 21 mennään taas suorana @mtv3suomi ja @avasuomi
  • Upea esikuvani Kirsti Paakkanen tietää mistä puhuu! Kiitollisuus on hyvä pitää läsnä joka hetkessä, niin hyvissä, kuin huonoissa. Lämpimät onnittelut grand old ladylle!❤️🙏 #kirstipaakkanen #esikuva #marimekko @helsinginsanomat
  • Just another day at the office. Vielä hymyilyttää...😩😩😩#vappujamarjalive #lumenpudotus @mtv3suomi @avasuomi

vappendaali

X