
Avokadopasta a´la Vappu

Avokadopasta oli muutama vuosi sitten todellinen hitti, joka nosti reseptin kehittäneen helsinkiläisen ravintoloitsijapariskunnan julkisuuteen. Resepti on yksinkertaisen nerokas, kuten monesti parhaat ideat on. Olen joskus lukaissut reseptin, jonka jälkeen olen vähän mukaellut alkuperäistä omaan makuuni sopivaksi. Tämä on ihanaa kesäruokaa, joka syntyy todella nopeasti ja maistuu taatusti koko perheelle.
Avokadopasta a´la Vappu
4 annosta
alle 30 min
munaton, vege
Ainekset:
4 kypsää avokadoa
1 -2 tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
2 -3 kourallista vastaraastettua parmesan juustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
½ -1 tuore chili
½ sitruunan mehu
3-4 kunnon lorausta oliiviöljyä
3-4 rkl pastan keitinvettä
noin 0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
350 – 450 g spagettia
Laita pastavesi kiehumaan ja mausta reilusti suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa, kun pasta kiehuu, valmista kastike.
Puolita avokadot ja irrota kivi. Kaiva liha pois kuoresta ja kuutioi se. Kuutioi myös tomaatti ja silppua valkosipuli, chili ja basilika sekä raasta juusto. Sekoita kaikki aibekset kulhossa keskenään ja kun pasta alkaa olla valmista, lorauta tilkka pastavettä kastikkeen joukkoon.
Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon, tarkista maku ja tarjoile. Raasta vielä tuoretta parmesania hieman annoksen päälle. Nauti!

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Avokadopasta a´la Vappu