Avokadopasta a´la Vappu

Avokadopasta oli muutama vuosi sitten todellinen hitti, joka nosti reseptin kehittäneen helsinkiläisen ravintoloitsijapariskunnan julkisuuteen. Resepti on yksinkertaisen nerokas, kuten monesti parhaat ideat on. Olen joskus lukaissut reseptin, jonka jälkeen olen vähän mukaellut alkuperäistä omaan makuuni sopivaksi. Tämä on ihanaa kesäruokaa, joka syntyy todella nopeasti ja maistuu taatusti koko perheelle.

Avokadopasta on oiva kesäherkku!

Avokadopasta a´la Vappu

4 annosta

alle 30 min

munaton, vege

Ainekset:

4 kypsää avokadoa

1 -2 tomaattia

1 pieni valkosipulinkynsi

2 -3 kourallista vastaraastettua parmesan juustoa

kourallinen tuoretta basilikaa

½ -1 tuore chili

½ sitruunan mehu

3-4 kunnon lorausta oliiviöljyä

3-4 rkl pastan keitinvettä

noin 0,5 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

350 – 450 g spagettia

 

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta reilusti suolalla.  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa, kun pasta kiehuu, valmista kastike.

Puolita avokadot ja irrota kivi. Kaiva liha pois kuoresta ja kuutioi se. Kuutioi myös tomaatti ja silppua valkosipuli, chili ja basilika sekä raasta juusto. Sekoita kaikki aibekset kulhossa keskenään ja kun pasta alkaa olla valmista, lorauta tilkka pastavettä kastikkeen joukkoon.

Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon, tarkista maku ja tarjoile. Raasta vielä tuoretta parmesania hieman annoksen päälle. Nauti!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Avokadopasta a´la Vappu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X