Vappu keittiössä

Banaanikakku

Banaanikakku on ehdoton suosikkini kuivakakuista! Siihen saa upotettua jo parhaat päivänsä nähneet banaanit. Tämä resepti löytyy myös Vappu Leipoo kirjastani ja kakku säilyy todella hyvin.

Banaanikakkuun saat upotettua jo parhaat päivänsä nähneet banaanit.

Banaanikakku

2 dl sokeria 100 g voita 2 munaa 3-4 kypsää banaania 1 tl vaniljasokeria Ripaus suolaa 1 tl kanelia 1 tl soodaa 4,5 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl jauhoja ja 1 dl leseitä, kannattaa kokeilla myös näin) 1 dl piimää, ranskankermaa, kermaviiliä tai kermaa

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit ja lisää voi-muna-sokeri -seokseen. Lisää jauhoja ja piimää vuorotellen. Sekoita taikinaksi. Paista uunissa 180 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile tulitikulla kakun kypsyyttä. Työnnä tikku kakkuun ja kun siihen ei jää taikinaa, kakku on valmis.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaanikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *