Banaanikakku on ehdoton suosikkini kuivakakuista! Siihen saa upotettua jo parhaat päivänsä nähneet banaanit. Tämä resepti löytyy myös Vappu Leipoo kirjastani ja kakku säilyy todella hyvin.

Banaanikakkuun saat upotettua jo parhaat päivänsä nähneet banaanit.Banaanikakku

2 dl sokeria
100 g voita
2 munaa
3-4 kypsää banaania
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl soodaa
4,5 dl vehnäjauhoja
(tai 4 dl jauhoja ja 1 dl leseitä, kannattaa kokeilla myös näin)
1 dl piimää, ranskankermaa, kermaviiliä tai kermaa

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit ja lisää voi-muna-sokeri -seokseen.
Lisää jauhoja ja piimää vuorotellen. Sekoita taikinaksi. Paista uunissa 180 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile tulitikulla kakun kypsyyttä. Työnnä tikku kakkuun ja kun siihen ei jää taikinaa, kakku on valmis.