Rakastan pataruokia! Ne hautuvat mureiksi kuin itsestään uunissa ja niiden kustannukset pysyvät myös alhaisina, kun lihana käytetään filettä huomattavasti edullisempaa paistia.

Talveen pataruoat kuuluvat, kuin nenä päähän, tässä yksi ehdottomista suosikeistani!

Paistista syntyy ihanan murea ja maukas burgundin pata.

Burgundin pata

maidoton, munaton

2-3 tuntia

4-6 hengelle

800g- 1kg naudan paistia (sisä- ulko- tai kulmapaistia)

3-4 pientä sipulia

3 valkosipulinkynttä

200 g tuoreita herkkusieniä

2 porkkanaa

170 g pekonia

1 plo (75cl)  punaviiniä

muutama oksa tuoretta timjamia tai tl kuivattua

2 laakerinlehteä

2-3 rkl tomaattipyreetä

(vettä)

suolaa, mustapippuria

suurustamiseen:

2 rkl vehnäjauhoja+0,5 dl vettä

 

tarjoiluun:

keitettyä riisiä

Pataruoat kypsyvät kuin itsestään uunissa.

 

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tunti ennen). Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Leikkaa paisti kuutioiksi (noin 2x2cm). Puolita sipulit, kuori porkkanat ja leikkaa muutamaan osaan ja kuori valkosipulit sekä putsaa herkkusienet. Ota esiin uuninkestävä kannellinen pata. Laita pata liedelle ja silppua pekonit sen pohjalle ja ruskista ne. Nouki ruskistunut pekonisilppu talouspaperin päälle. Ruskista lihakuutiot pataan jääneessä rasvassa 2-3 erässä. Kun lihat ovat ruskistettu, ruskista kevyesti vielä sipulit, porkkanat ja sienet. Tämän jälkeen lisää pataan ruskistetut lihat ja pekonisilppu. Lisää pataan myös laakerilehdet, timjami, tomaattipyree, suola, mustapippuri ja punaviini. Jos lihat eivät peity nesteellä, kaada sekaan vielä vettä, niin että peittyvät. Laita kansi päälle ja vie koko komeus uuniin. Kypsennä 1,5.2,5 tuntia, riippuen paistin osasta (ulkopaisti kestää pidempään kypsyä kuin sisäpaisti). Tarkista välillä, ettei pata kuivu. Kun liha on mureaa sekoita suuruksen ainekset keskenään ja kaada se nauhana koko ajan sekoittaen pataan. Kypsennä pataa vielä hetki, tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Burgundin pata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä jengi on täyttä 💎💎💎❤️❤️❤️ #friendsandfamily #businessandpleasure #aikuistenilta
  • Tänään alkaa @cmorefi ssä mun suosikkisarjan Roban uusi kausi! Jos olisin mies, väijyisin sitä tämän näköisenä!😂Nyt sulla on mahis ottaa @cmorefi viihdepaketti ilmaiseen kokeiluun 4vkoksi koodilla VAPPU Linkin löydät biosta ja kun painat sitä kokeile ilmaiseksi kohtaa ja scrollaat sitten ihan alas, siellä kysytään tuota koodia, joka antaa sulle 4vkoa ilmaista, kahden viikon sijaan. Et sitoudu mihinkään ja voit perua tilauksen koska vain. Normaalisti hinta on 12,90/kk. Niin ja onhan siellä vaikka mitä muutakin katsottavaa. Koodi on muuten voimassa 14.6.2019 asti. #kaupallinenyhteistyö w @cmorefi #manme #roba #kotimainendraama
  • Koko meidän mökkiaikana olen löytänyt korvasieniä tasan kerran. Tänään mun sienitutka sanoi, että aamulenkiltä (joo kävelin) löytyy ja niinhän niitä löytyi! Viikonloppuna syödään korvasienimuhennosta! 😍👌🍄#morels #korvasieni #sienihulluus #mushroomhunting #lähiruoka #inseason
  • #iltauinti #nofilter
  • Ollaan huhkittu koko päivä puutarhahommissa ja Teemu on kiltisti kaivanut pyynnöstäni kuoppia uusille marjapuskille. Joten kun hän pyysi pihvileipää iltapalaksi , hän sai pihvileivän! Parasta on, että käytin kaapin jämiä leivän tekoon:eiliseltä jäi pieni pala lähitilan luomulihaa, tämän päivän hollandaise kastikkeesta lähikanalan luomumunien valkuaiset, jotka paistoin leivän väliin. Sämpylä oli jo elämän ehtoopuolella, mutta sai uuden elämän paahtimessa ja salaattikerän vikat lehdet sekä aamupalalta jääneet tomaatin siivut sujahtivat leivän päälle ja lounaalta jääneet perunat paistoin kylkeen. #leftovers #beefsandwich #jämäruokaa #lähiruokaa #comfortfood #käteväemäntä
  • Viola päätti heittää talviturkin ja hyppäsi kolmesti laiturin nokasta. 😍👌💪#äidintyttö #likemotherlikedaughter #talviturkkiheitetty #mygirl #mökkilife
  • It’s a wrap!!! 💪💪💪#loserdance by our #maajussillemorsian crew #jonnettajuu

vappendaali

X