Rakastan pataruokia! Ne hautuvat mureiksi kuin itsestään uunissa ja niiden kustannukset pysyvät myös alhaisina, kun lihana käytetään filettä huomattavasti edullisempaa paistia.

Talveen pataruoat kuuluvat, kuin nenä päähän, tässä yksi ehdottomista suosikeistani!

Paistista syntyy ihanan murea ja maukas burgundin pata.

Burgundin pata

maidoton, munaton

2-3 tuntia

4-6 hengelle

800g- 1kg naudan paistia (sisä- ulko- tai kulmapaistia)

3-4 pientä sipulia

3 valkosipulinkynttä

200 g tuoreita herkkusieniä

2 porkkanaa

170 g pekonia

1 plo (75cl)  punaviiniä

muutama oksa tuoretta timjamia tai tl kuivattua

2 laakerinlehteä

2-3 rkl tomaattipyreetä

(vettä)

suolaa, mustapippuria

suurustamiseen:

2 rkl vehnäjauhoja+0,5 dl vettä

 

tarjoiluun:

keitettyä riisiä

Pataruoat kypsyvät kuin itsestään uunissa.

 

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tunti ennen). Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Leikkaa paisti kuutioiksi (noin 2x2cm). Puolita sipulit, kuori porkkanat ja leikkaa muutamaan osaan ja kuori valkosipulit sekä putsaa herkkusienet. Ota esiin uuninkestävä kannellinen pata. Laita pata liedelle ja silppua pekonit sen pohjalle ja ruskista ne. Nouki ruskistunut pekonisilppu talouspaperin päälle. Ruskista lihakuutiot pataan jääneessä rasvassa 2-3 erässä. Kun lihat ovat ruskistettu, ruskista kevyesti vielä sipulit, porkkanat ja sienet. Tämän jälkeen lisää pataan ruskistetut lihat ja pekonisilppu. Lisää pataan myös laakerilehdet, timjami, tomaattipyree, suola, mustapippuri ja punaviini. Jos lihat eivät peity nesteellä, kaada sekaan vielä vettä, niin että peittyvät. Laita kansi päälle ja vie koko komeus uuniin. Kypsennä 1,5.2,5 tuntia, riippuen paistin osasta (ulkopaisti kestää pidempään kypsyä kuin sisäpaisti). Tarkista välillä, ettei pata kuivu. Kun liha on mureaa sekoita suuruksen ainekset keskenään ja kaada se nauhana koko ajan sekoittaen pataan. Kypsennä pataa vielä hetki, tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Burgundin pata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ootko miettinyt jo joululahjoja? 🎁🎅🏻Joo, en mäkään! Mut jos haluat ostaa tänä vuonna laadukkaat lahjat ilman stressiä, niin tsekkaa @muurladesign  nettikauppa muurla.com. Sieltä löytyy kaikki mun Vappu Keittiössä sarjan tuotteet ja paljon muutakin mahtavaa! #vappukeittiossa #emaliastiat #enamelware #kitchenessentials #functionalfinnish #muurladesign
  • Yrittäjänä on aika ulkona näistä syyslomista sun muista, mutta päätettiin ottaa pieni irtiotto arjesta ja tehdä se omassa kotikaupungissa. Vietetään yhden yön hotelliloma Helsingissä ja huomenna jatketaan vielä tyttöjen kanssa seikkailua kotikaupungissa kivojen juttujen parissa. Koska sä olet viimeksi lomaillut omassa kotikaupungissa? #miniloma @hiltonhelsinkistrand #familytime #syysloma #irtiottoarjesta
  • Hyvää alkanutta viikkoa! New week, new energy!😍👌🍁🍂🌞#fall #autumncolours #nofilter #suosittelensaloa
  • Tänään taas mennään klo 19.20 @mtv3suomi w @mikkoleppilampi 😍💪💑#mtvttk #hosts #livetv #dwts 📸: @katjatamminenphotography
  • Enjoying the pink moment.😍👌🙏#fall #autumn #nofilter #pinkmoment #suosittelensaloa
  • Esikoisemme Viola täyttää tänään 6 vuotta. Viimeisen vuoden aikana olet kasvanut isoksi tytöksi, joka kantaa vastuuta siskosta ja muista läheisistä. Huumorintajusi on pettämätön ja olen ylpeä tavasta, jolla otat muita ihmisiä huomioon. Edelleen herkkyys ja temperamenttisuus kulkevat käsi kädessä, mutta suuremmat tyrskyt alkavat olla jo harvinaisia. Kiinnostus uusiin asioihin ja niiden oppimiseen on kova. Eskari on kasvattanut sinua hurjasti jo parissa kuukaudessa. Tutki rakas esikoiseni maailmaa ja nauti kyydistä! Monia Armorikkaita Vuosia ja paljon onnea maailman rakkain Viola!❤️😻#viola #mygirl #birthdaygirl #loveyoutothemoonandback
  • Kehässä melkein vuoden tauon jälkeen, joka näkyy ja huomenna taatusti tuntuu! Kiitos mahtavasta päivän aloituksesta @mervikallio ja @meronenr #boxing #nyrkkeily #lovingit #vähänruosteessa

vappendaali

X