Grillatut avomaan kurkut
Grillatut kurkut on yksi ehdottomia suosikkejani. Olen tehnyt näitä nyt useamman kesän ja ne sopivat erinomaisesti vaikka grillatun lihan lisukkeeksi. Ne ovat juuri nyt myös parhaimmillaan, kun avomaan kurkkuja on hyvin tarjolla, vaikka voit toki valmistaa herkun myös tavallisesta kurkusta.
Grillatut avomaan kurkut
4 annosta
30 min
lihaton, kalaton, munaton, maidoton, gluteeniton, vege
Ainekset:
4-6 avomaan kurkkua
kourallinen tuoretta minttua
1 pieni valkosipulinkynsi
muutama hyppysellinen suolaa
mustapippuria rouhittuna
4 rkl valkoviinietikkkaa
1 rkl sitruunan mehua
(1 tl hunajaa)
8 rkl oliiviöljyä
Silppua valkosipuli ja minttu ja sekoita ne etikan, sitruunamehun, öljyn ja mausteiden kanssa marinadiksi. Leikkaa kurkut poikittain puoliksi ja vielä puolikkaat puoliksi eli ohuiksi veneiksi. Laita kurkut marinadiin ja anna marinoitua vähintään vartti.
Lämmitä grilli kuumaksi ja grillaa kurkkuja leikkuupinnoilta noin 2-4 minuuttia per puoli, niin että kurkut saavat väriä. Nosta kurkut grillauksen jälkeen takaisin marinadiin ja pyörittele. Tarjoa grilliruoan lisukkeena.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut avomaan kurkut
Nyt ei kyllä oikeen uponnut..
Hyvää oli 🙂
Kokeiluun menee..
Olipas helppo ohje 🙂
Kiitos helposta ohjeesta 🙂
Nyt ei ollut minun mieleeni