![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/sites/11/2018/05/IMG_1186-e1525624792301.jpg?s=37cf3f6e825055e0c28cb105762e63cd&fit=crop)
Halstrattu nieriä
![Vappu keittiössä -blogin logo](https://kotiliesi.fi/vappu-keittiossa/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-vappu-keittiossa.jpg)
Grillikausi alkaa pian olla kuumimmillaan. Ainakin meidän perheessä grilli on kesän aikana kuumana useita kertoja viikossa. Ruoka valmistuu nopeasti, eikä grilliruoan missään nimessä tarvitse olla rasvaista ja epäterveellistä, vaikka kyllä välillä sellainenkin maistuu. Kokonainen kala halsterissa on yksi suosikeistani, mutta monesti kala voi olla sen verran kookas, ettei se mahdu halsteriin. Silloin pyydän kalakauppiasta fileoimaan kalan ja laitan fileet yhteen ja halsteriin.
Halstrattu nieriä
4 annosta
30 min
munaton, maidoton, gluteeniton, lihaton
Ainekset:
2 nieriän nahallista filettä (myös lohi käy)
0,5 sitruunan mehu
3 kourallista 2-3 eri yrttiä tuoreena (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa, korianteria
2 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
Laita fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle voi- tai leivinpaperin päälle. Purista fileille sitruunamehu, ripottele suola ja mustapippuri. Levitä yrtit toisen fileen päälle. Nosta filee, jossa ei ole yrttejä toisen fileen päälle kanneksi, niin että nahkapuolet jää molemmista fileistä ulkopuolelle. Nosta ”filepaketti” halsteriin ja laita halsteri kiinni. Grillaa kalaa molemmilta puolin noin 5 minuuttia, riippuen fileiden paksuudesta. Irrota kala halsterista ja tarjoile.
![Vappu keittiössä -blogin logo](https://kotiliesi.fi/vappu-keittiossa/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-vappu-keittiossa.jpg)
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halstrattu nieriä