Nieriä kypsyy meheväksi grillissä

Grillikausi alkaa pian olla kuumimmillaan. Ainakin meidän perheessä grilli on kesän aikana kuumana useita kertoja viikossa. Ruoka valmistuu nopeasti, eikä grilliruoan missään nimessä tarvitse olla rasvaista ja epäterveellistä, vaikka kyllä välillä sellainenkin maistuu. Kokonainen kala halsterissa on yksi suosikeistani, mutta monesti kala voi olla sen verran kookas, ettei se mahdu halsteriin. Silloin pyydän kalakauppiasta fileoimaan kalan ja laitan fileet yhteen ja halsteriin.

 

Halstrattu nieriä

4 annosta

30 min

munaton, maidoton, gluteeniton, lihaton

Ainekset:

2 nieriän nahallista filettä (myös lohi käy)

0,5 sitruunan mehu

3 kourallista 2-3 eri yrttiä tuoreena (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa, korianteria

2 tl suolaa

mustapippuria rouhittuna

Nieriä kypsyy nopeasti halsterissa

 

Laita fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle voi- tai leivinpaperin päälle. Purista fileille sitruunamehu, ripottele suola ja mustapippuri. Levitä yrtit toisen fileen päälle. Nosta filee, jossa ei ole yrttejä toisen fileen päälle kanneksi, niin että nahkapuolet jää molemmista fileistä ulkopuolelle. Nosta ”filepaketti” halsteriin ja laita halsteri kiinni. Grillaa kalaa molemmilta puolin noin 5 minuuttia, riippuen fileiden paksuudesta. Irrota kala halsterista ja tarjoile.

Halstrattu nieriä on ihanaa kesäruokaa!