
Hedelmäkakku

Kuivakakut ovat nyt kovassa huudossa! Tämä resepti mukailee englantilaisen hedelmäkakun ohjetta, jonka itseasiassa kehittelin yhteen haastatteluun, jonka annoin Kotiliedelle noin vuosi sitten, ennen tätä blogia.
Tähän voi hyvin upottaa kuivatut hedelmät, jotka ovat jääneet joulun jäljiltä kaappeihin lojumaan. Tämä sopii myös erinomaisesti esimerkiksi pääsiäiseen.
Hedelmäkakku
valmistus alle 30 min + uunissa 50-60 min
noin 12-16 palaa
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sultana rusinoita
1 dl makea karpalo (kuivattu)
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 appelsiinin mehu
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola )keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50-60minuuttia. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostaessa kuiva

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäkakku