Kuivakakut ovat nyt kovassa huudossa! Tämä resepti mukailee englantilaisen hedelmäkakun ohjetta, jonka itseasiassa kehittelin yhteen haastatteluun, jonka annoin Kotiliedelle noin vuosi sitten, ennen tätä blogia.

Tähän voi hyvin upottaa kuivatut hedelmät, jotka ovat jääneet joulun jäljiltä kaappeihin lojumaan. Tämä sopii myös erinomaisesti esimerkiksi pääsiäiseen.

Tämä kuivakakku on freesimpi versio englantilaisesta hedelmäkakusta.

Hedelmäkakku

valmistus alle 30 min + uunissa 50-60 min

noin 12-16 palaa

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl sultana rusinoita

1 dl makea karpalo (kuivattu)

1 dl kuivattuja aprikooseja

1 appelsiinin mehu

voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola )keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50-60minuuttia. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostaessa kuiva