Vappu keittiössä

Helppo marjapiirakka

Kun kesä tulee, niin pakkaseen pitää saada tilaa uusille marjoille. Jos sinne on unohtunut vielä edellisvuoden marjasatoa, voi ne hyödyntää helposti todella helppoon marjapiirakkaan, jossa hyödynnetään pakastealtaan valmispohjaa.

Pakastimen uumenista löytyvät pakastemarjat kannattaa hyödyntää herkulliseen marjapiirakkaan.

Helppo marjapiirakka

30 min

10-12 palaa

Ainekset:

1 pkt valmista makeaa piirakkataikinaa  (pakaste)

5 dl mustikoita tai mustikoita ja vadelmia tai muita marjoja (jos käytät kovin happamia marjoja, voit lisätä vähän sokerin määrää)

½-3/4 dl sokeria

1 (200g) prk kermaviiliä tai creme fraichea

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

(1 sitruunan raastettu kuori)

 

Sulata valmistaikina ja painele se piirasvuokaan. Kaada päälle mustikat. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirasta 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo marjapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *