Joulun jälkeen, moni meistä haluaa syödä kevyemmin tai ainakin jotain ihan muuta, kuin jouluruokaa!

Tämä tonnikalalasagne valmistuu nopeasti, sillä valkokastiketta ei tehdä. Tämä tekee ateriasta myös huomattavasti kevyemmän.Tonnikalasta syntyy kevyt ja helppo lasagne, kun valkokastiketta ei valmisteta.

Tonnikalalasagne

Tomaattikastike:

1 keskikokoinen sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

loraus oliiviöljyä

2 tlk a´200g tonnikalapaloja öljyssä (msc-sertifioitua)

2tlk a´400g tomaattimurskaa

suolaa, mustapippuria

pari ripausta cayennepippuria tai chilijauhetta

½ tl paprikajauhetta

basilikaa tai oreganoa tai molempia (kuivattuna tai tuoreena)

 

Juusto-pinaattikastike:

300 g pakastepinaattia

400 g raejuustoa

ripaus suolaa

½ dl vettä

mustapippuria

 

Lisäksi:

150 g juustoraastetta

12 lasagnelevyä tavallista tai täysjyvä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää sekaan tomaattimurska ja valutettu tonnikala sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Sillä aikaa valmista juusto-pinaattikastike. Laita kattilaan vesi ja jäinen pinaatti. Anna kiehahtaa niin, että pinaatti on täysin sulanut. Lisää joukkoon raejuusto ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Älä keitä juustokastiketta sen jälkeen, kun olet lisännyt raejuuston.

Aloita lasagnen kokoaminen. Levitä vuoan pohjalle lasagnelevyjä niin, että se peittyy. Lisää päällä puolet tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle 1/3 osa juustoraastetta. Lisää kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle 2/3 osaa juusto-pinaattiseoksesta, jonka päälle 1/3 osa juustoraastetta. Levitä vielä yksi kerros lasagnelevyjä ja siihen päälle loput tomaatti- sekä pinaattikastikkeesta. Siirrä vuoka uuniin. 30 minuutin päästä lisää loput juustoraasteesta lasagnen pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 15minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tämän ruoan voi tehdä erinomaisesti myös edellisenä päivänä, sillä se vain paranee.