Tämä salaatti on mun tämänhetkinen lempisalaatti. Kesällä tein tätä lähes joka päivä tuoreista herneistä, nyt asian ajaa pakasteherneet. Sopii minkä tahansa ruoan lisukkeeksi ja syntyy muutamassa minuutissa, suosittelen kokeilemaan! Jos haluat salaatista täysin vegaanisen, käytä vegaanista juustoa.
Herne-kurkku-fetasalaatti
4 hengelle lisuukkeeksi
alle 15 minuuttia
vege, munaton, gluteeniton
Ainekset:
1 kurkku
200 g herneitä (tuore tai pakaste)
kourallinen tuoretta minttua
100 g fetajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Pese kurkku ja leikkaa se pitkittäin poikittain. Siivuta puolikkaat ohuiksi noin 0,5 cm: n paksuisiksi siivuiksi. Silppua minttu. Laita kurkkuviipaleet, herneet (jos käytät pakasteena, ota varttia ennen salaatintekoa sulamaan), sekä minttu tarjoiluastiaan ja lisää joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri, sekoita. Murustele päälle fetajuusto ja tarjoile.
Kommentit (2)
Tää oli todella mukava ja raikas yllätys! Lisäsin vielä kanaa niin sain kokonaisen ruoan tästä, annoksen tein puolikkaana. Jatkoon!
Ihana kuulla! Ja tätä on tosi helppo muokata omaan makuun ja ruokaisammaksi. Kana kuulostaa erinomaiselta! Myös tonnikala sopii joukkoon javoi lisätä vaikka keitettyä riisiä. 🙂
Kommentoi juttua: Herne-kurkku-fetasalaatti