Herneisä, kurkusta ja fetasta pyöräytät kädenkäänteessä herkullisen lisukesalaatin

Tämä salaatti on mun tämänhetkinen lempisalaatti. Kesällä tein tätä lähes joka päivä tuoreista herneistä, nyt asian ajaa pakasteherneet. Sopii minkä tahansa ruoan lisukkeeksi ja syntyy muutamassa minuutissa, suosittelen kokeilemaan! Jos haluat salaatista täysin vegaanisen, käytä vegaanista juustoa.

Herne-kurkku-fetasalaatti

4 hengelle lisuukkeeksi

alle 15 minuuttia

vege, munaton, gluteeniton

Ainekset:

1 kurkku

200 g herneitä (tuore tai pakaste)

kourallinen tuoretta minttua

100 g fetajuustoa

puolikkaan sitruunan mehu

4 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

 

Pese kurkku ja leikkaa se pitkittäin poikittain. Siivuta puolikkaat ohuiksi noin 0,5 cm: n paksuisiksi siivuiksi. Silppua minttu. Laita kurkkuviipaleet, herneet (jos käytät pakasteena, ota varttia ennen salaatintekoa sulamaan), sekä minttu tarjoiluastiaan ja lisää joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri, sekoita. Murustele päälle fetajuusto ja tarjoile.