
Herne-kurkku-fetasalaatti

Tämä salaatti on mun tämänhetkinen lempisalaatti. Kesällä tein tätä lähes joka päivä tuoreista herneistä, nyt asian ajaa pakasteherneet. Sopii minkä tahansa ruoan lisukkeeksi ja syntyy muutamassa minuutissa, suosittelen kokeilemaan! Jos haluat salaatista täysin vegaanisen, käytä vegaanista juustoa.
Herne-kurkku-fetasalaatti
4 hengelle lisuukkeeksi
alle 15 minuuttia
vege, munaton, gluteeniton
Ainekset:
1 kurkku
200 g herneitä (tuore tai pakaste)
kourallinen tuoretta minttua
100 g fetajuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Pese kurkku ja leikkaa se pitkittäin poikittain. Siivuta puolikkaat ohuiksi noin 0,5 cm: n paksuisiksi siivuiksi. Silppua minttu. Laita kurkkuviipaleet, herneet (jos käytät pakasteena, ota varttia ennen salaatintekoa sulamaan), sekä minttu tarjoiluastiaan ja lisää joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja pippuri, sekoita. Murustele päälle fetajuusto ja tarjoile.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herne-kurkku-fetasalaatti
Tää oli todella mukava ja raikas yllätys! Lisäsin vielä kanaa niin sain kokonaisen ruoan tästä, annoksen tein puolikkaana. Jatkoon!
Ihana kuulla! Ja tätä on tosi helppo muokata omaan makuun ja ruokaisammaksi. Kana kuulostaa erinomaiselta! Myös tonnikala sopii joukkoon javoi lisätä vaikka keitettyä riisiä. 🙂