Tämä kakku on ihanan mehevä ja se säilyy hyvin, inkivääri tuo siihen hyvää twistiä. Se sopii niin kahvipöytään, kuin päättämään vaikka syksyn rapuillallisen.
Inkiväärinen omenakakku
60 min
10-12 annosta
Ainekset:
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 rkl inkiväärihilloa tai 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 prk (150g) creme fraichea, voit käyttää kevytversiota
Päälle:
4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
2 tl kanelia
1,5 rkl sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja leivitä noi 20-22cm halkaisijan vuoka, jos tee isompaan, paistoaika lyhenee.
Vaahdota huoneen lämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen. Lisää taikinaan lopuksi inkivääri.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Painele kuutioita myös taikinan sekaan. Ripottele sokeria, kaneli ja inkivääri omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1h 15minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja.
Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentit (2)
Hei – toivottavasti menee kovaa kieltä käyttäneelle Vappu Pimiälle!
Kun en löydä muuta tietä kommentoida ensimmäistä Vappujamarjalive -lähetystä, lähetän sen tähän! On ollut mukava katsoa Vappu Pimiän juontamia ohjelmia. Nyt kyllä meni yli! Se kommentti koronasta ja vanhoista ihmisistä oli kovaa kuultavaa! Pahimpia ei ole vanhat ihmiset vaan nuoret ja ikäisenne! Siis ohjeiden seuraamisessa. Vanhat kyllä käyvät kaupassa kun on annettu aika riskiryhmiä varten. Nyt tuli melkein paha mieli!
Vaikuttapaa ihanalta herkulta. Pitää yrittää pistää mieleen, jos vaikkapa joskus tulevaisuudessa tekisi. Kiitos respetistä.
Kommentoi juttua: Inkiväärinen omenakakku