Pääsiäisen jälkeen tekee mieli keventää. Minun tekee varsinkin mieli kevättä kohden lisätä väriä lautaselle ja sitä tämä salaatti ainakin tarjoilee. Tämä sopii osaksi kevään juhlien buffetpöytää, sillä tämän voi kätevästi tehdä jo edellisenä päivänä. Tai tämä toimii hyvänä lounaana tai kevyenä päivällisenä ruokaisuutensa vuoksi.

Nuudeleista, kasviksista ja jauhelihasta syntyy herkullinen itämainen nuudelisalaatti.

Itämainen nuudelisalaatti

4 annosta kokonaiseksi ateriaksi

30 minuuttia

maidoton, munaton

200 g kuivattuja ohuita riisinuudeleita

½-1 tuore punainen chili (älä käytä siemeniä, jos et pidä kovin tulisesta)

2-3 porkkanaa

1 punasipuli

1 ruukku tuoretta korianteria

1 ruukku tuoretta minttua

400 g naudan paistijauhelihaa

loraus seesamiöljyä

 

kastike:

4 limen mehu

2 rkl muscovado- tai fariinisokeria

2 rkl soijaa

3 rkl kalakastiketta

1 valkosipulinkynsi murskattuna

 

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä. Paista jauheliha tilkassa seesamiöljyä. Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit niin, että puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuenohuiksi siivuiksi, jolloin sipuleista tulee puolikuun muotoisia. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla vadilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.