Meksikolainen ruoka kannattaa mahdollisimman suurilta osin tehdä itse, jos vain mahdollista. Itse tein ekat omat tortillalettuni 15-vuotiaana. Onnistuin kaivamaan jostain reseptin, sillä siihen aikaan ei paljon netistä vielä katseltu. Kehittelin muutama vuosi sitten oman version, jossa on maissi- sekä durumvehnäjauhoja. Tässä reseptissä on mielestäni autenttisempi maku, kuin pelkässä vehnätortillassa, mutta tätä on helppo käsitellä. Voit tehdä toki nämä letut myös pelkistä durumvehnäjauhoista, jos ei maissijauhoja tahdo löytyä. Niitä löytyy ainakin etnisistä kaupoista ja isoimmista marketeista.
Itsetehdyt tortillalätyt
60 min
lättyjä 4-6 hengelle
4 dl durumvehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl voita
2,5 dl vettä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi. Vaivaa taikinaksi. Kauli taikinasta mahdollisimman ohuita lettuja (mielestäni se onnistuu parhaiten piirakkapulikalla). Voit tehdä isompi tai pienempiä. Paista lättyjä kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin, niin että saavat väriä.
Säilytä kosteaan keittiöpyyhkeeseen käärittynä, jos et tarjoile suoraan pannulta.
Kommentit
Kommentoi juttua: Itsetehdyt tortillalätyt