Vappu keittiössä

Itsetehdyt tortillalätyt

Meksikolainen ruoka kannattaa mahdollisimman suurilta osin tehdä itse, jos vain mahdollista. Itse tein ekat omat tortillalettuni 15-vuotiaana. Onnistuin kaivamaan jostain reseptin, sillä siihen aikaan ei paljon netistä vielä katseltu.  Kehittelin muutama vuosi sitten oman version, jossa on maissi- sekä durumvehnäjauhoja. Tässä reseptissä on mielestäni autenttisempi maku, kuin pelkässä vehnätortillassa, mutta tätä on helppo käsitellä.  Voit tehdä toki nämä letut myös pelkistä durumvehnäjauhoista, jos ei maissijauhoja tahdo löytyä.  Niitä löytyy ainakin etnisistä kaupoista ja isoimmista marketeista.

Kun teet meksikolaista, kokeile tehdä itse myös tortillalätyt.

1421

 

Itsetehdyt tortillalätyt

60 min

lättyjä 4-6 hengelle

 

4 dl durumvehnäjauhoja

2 dl maissijauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 rkl voita

2,5 dl vettä

 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi ja lisää vesi. Vaivaa taikinaksi. Kauli taikinasta mahdollisimman ohuita lettuja (mielestäni se onnistuu parhaiten piirakkapulikalla). Voit tehdä isompi tai pienempiä. Paista lättyjä kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin, niin että saavat väriä.

Säilytä kosteaan keittiöpyyhkeeseen käärittynä, jos et tarjoile suoraan pannulta.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itsetehdyt tortillalätyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *