Vappu keittiössä

Juustotäytteiset lihapullat ja paahdetut puikulaperunat

Lihapullat on monen suosikkiruokaa, näihin upotat helposti jämäjuustot

Lihapullat ja paahdetut perunat on yksi meidän perheen suosikki. Tässä reseptissä lihapullien sisään upotetaan jämäjuustot jääkaapista. Kiertoilmauunissa tämä ateria syntyy nopeasti, kun perunat laittaa uuniin 15 minuuttia aiemmin ja lihapullat perään. Kaveriksi vihersalaattia ja arjen illallinen on valmis!

4 annosta

alle 60min

Juustotäytteiset lihapullat

n. 500 g naudan paistijauhelihaa tai sika-nauta jauhelihaa

0,5 pss sipulipussikeitto aineksia

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja tai kuivahtanutta leipää

1 dl vettä, kermaa tai kermaviiliä

paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

pari ripausta suolaa tarvittaessa

kourallinen tuoretta yrttiä maun mukaan (basilikaa, timjamia, korianteria, minttua tai mitä kaapista sattuu löytymään)

(0,5 tuore sipuli ja 1 valkosipulinkynsi)

loraus öljyä

50 g jotain kovaa juustoa (emmental, tms)

 

Sekoita kananmuna, sipulikeitto aines, korppujauhot sekä neste ja mausteet. Jos käytät myös tuoretta sipulia, silppua ne pieniksi ja kuullota tilkassa öljyä ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon myös jauheliha ja silputtu yrtti.

Anna lihapullamassan tekeytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa juusto noin 1cmX1cm kuutioiksi. Pyörittele kostutetuin käsin massasta tasakokoisia lihapullia ja piilota jokaisen sisään pala juustoa.

Paista pullia 220 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, riippuen lihapullien koosta.

Paahdetut perunat ovat ihania napostella vaikka vähän haaleina

Paahdetut puikulaperunat

500 g puikulaperunoita tai kesällä uusia perunoita

muutama loraus oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

paprikajauhetta

Pese perunat perunaharjalla. Puolita perunat pitkittäissuunnassa. Levitä perunat leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Pirskottele perunoiden pinnalle oliiviöljyä . Paahda perunoita 220 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustotäytteiset lihapullat ja paahdetut puikulaperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *