Vappu keittiössä

Kaksi vierailemisen arvoista ravintolaa Madridissa!

Kaksi vierailemisen arvoista ravintolaa Madridissa!

Vierailimme ensimmäistä kertaa Madridissa mieheni kanssa, kun vietimme vappuna 5-vuotis hääpäiväämme. Vaikka ilmat eivät tällä kertaa muistuttaneet morsianta, oli ravintolakokemukset todella hyviä. Tässä kaksi ehdottomasti vierailemisen arvoista ravintolaa:

Ten coon ten ravintolan meriahven oli täydellistä!

 

Ten con ten

Ten con ten on yksi Madridin parhaita ja kuuluisimpia ravintoloita, mutta silti rento. Ravintola on iso ja sinne voi olla vaikea saada pöytää. Olin kuullut useammalta taholta hyvää paikasta, eikä se tuottanut pettymystä.

Söimme alkuun talon cevicheä, sillä olen suuri cevichen (hapolla (lime/sitruuna) kypsytettyä kalaa) ystävä. Otimme myös burrata salaatin. Pääruoaksi minä söin meriahventa (seabass), joka oli kypsennetty täydellisesti! Minä tykkään, että kalaa ei peitetä millään raskaalla kastikkeella, vaan kunnioitetaan raaka-ainetta. Koska pidän etikasta ja sitruunasta, oli yksinkertainen etikka-kapriskastike erinomainen pari meriahvenelle.

Ceviche Ten con Ten ravintolassa.

Jälkiruoka oli aterian heikoin lenkki. Otin talon suklaakakkua ja vaikka minä syön valkoista sokeria, enkä noudata muutenkaan mitään sokeritonta ruokavaliota, oli kakku niin makea, ettei se maistunut muulle kuin sokerilla ja jäi näin lautaselle. Ravintola on todella iso ja siellä oli myös upea kabinetti, jossa olisi hauska syödä porukalla.

 

Restaurante Amazonico

Toinen ja itseasiassa ykkössuosikkini oli hotellin conciergen suosittelema ravintola Amazonico. Söimme kyseisessä ravintolassa hääpäivän illallisen, joka oli todellinen elämys. Tämäkin ravintola oli kuitenkin rennon mutkaton, ei mikään pönötyspaikka.

Me saavuimme ravintolaan ensimmäisinä, sillä pöytävarauksemme oli jo klo 19.30, kun espanjalaiset saapuvat illastamaan vasta lähempänä iltakymmentä.

Jo pelkkä ravintolamiljöö oli upea, ihan kuin olisimme astuneet viidakkoon, joka puolella ravintolaa oli toinen toistaan isompia kasveja. Keittiö on salin vieressä lasiseinän takana ja voit ihailla, kun kokit työskentelevät avotulen äärellä. Tämä ravintola on kuuluisa herkullisista lihoistaan, jotka grillataan asiakkaan silmien alla.

Sashimia Madridissa

Söimme alkuun sashimia, joka oli järisyttävän hyvää. Pääruoaksi nautimme kobe härkää, joka suli suuhun.

Kobe härkä on suussasulavaa.

Jälkiruoaksi tilasimme ravintolan oman nimikkojälkiruoan, jäätelövalikoiman. Eteemme kannettiin laatikko, jossa oli pystyssä pieniä vohvelitötteröitä, joissa jokaisessa oli pieni pallo jäätelöä, kaikki erimakuisia. Jäätelöt oli loihtinut ravintolan oma jäätelöistä vastaava kokki, joka valmisti kaikki jäätelöt itse, käyttäen vain tuoreita, luonnollisia ainesosia. Jäätelöt olivat mielettömän makuisia!

Ravintola Amazonicon jäätelölajitelma on mieletön!

Lisäksi ravintolan alakerrasta löytyy tunnelmallinen jazzklubi, jossa voi sujuvasti jatkaa iltaa. Me tosin olimme niin poikki, että suuntasimme illallisen jälkeen suoraan hotellille. Tämä oli ehdottomasti meidän mielestä paras illallispaikkamme Madridissa!

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaksi vierailemisen arvoista ravintolaa Madridissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *