Vappu keittiössä

Kanabowl eli kanakulho

Kulhoruoka on nyt todella trendikästä ja se onkin helppoa, koska kaikki raaka-aineet nautitaan samaisesta astiasta. Kulhoruokien etu on myös, että ne voi nauttia joko kylmänä tai jossain tapauksessa lämpiminä, tämän esimerkiksi kummin vaan. Lisäksi kulhoruoat rakentuvat usein terveellisistä raaka-aineista ja niitä voi tuunata sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Kulhoruoat ovat terveellisiä ja trendikkäitä. Tämä versio syntyy kanasta.

Kanabowl

4 annosta

alle 60min

 

Ainekset:

500 g kanan rintafileitä tai noin 400 g kypsää kananlihaa (koivista, leikkeestä,

ym.)

suolaa

mustapippuria

2 tl cajun tai korianteri&lime tms. mausteseosta

Pari lorausta öljyä (mieluiten seesamiöljyä)

loraus vettä

2 dl kypsentämätöntä kvinoaa (voit käyttää halutessasi myös vaikka riisiä)

1 kurkku

2-3 porkkanaa

1 ruukku tuoretta korianteria

2 dl herneitä (pakaste tai tuore)

6 rkl riisivinietikkaa

1 rkl seesaminsiemeniä (halutessasi)

(pähkinä/siemensekoitusta koristeluun)

 

Kastike:

noin 1 rkl riisiviinietikkaa

5 rkl limen mehua

5 rkl soijaa

Kulhoruoat ovat nyt trendikkäitä ja ne syntyvät kätevästi vaikka etukäteen.

 

Laita kanan rintafileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla, mausteseoksella ja lorauksella öljyä. Lisää vuokaan myös pieni loraus vettä. Paista kanoja 200 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, niin että ne ovat kunnolla kypsiä. (Voit tehdä tämän halutessasi jo edellisenä päivänä.)

Jos käytät valmista kypsää lihaa, mausta se vain kastikkeella, kuten ohjeen edetessä kerrotaan.

Valmista sillä aikaa muut osat. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi palat ohuiksi viipaleiksi. Silppua puolet korianterista ja sekoita se kurkkuviipaleiden joukkoon, lisää joukkoon myös herneet. Kaada kurkkujen päälle 4 rkl riisiviinietikkaa ja laita hyppysellinen suolaa, sekoita ja anna tekeytyä.

Kuori porkkanat ja suikaloi ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi, käyttämällä kuorimaveistä. Laita porkkanasuikaleet omaan astiaan ja mausta ne 2 rkl riisiviinietikkaa ja lorauksella öljyä. Laita myös sekaan seesaminsiemenet, jos sinulta löytyy niitä. Anna tekeytyä.

Sekoita kastikkeen ainekset

Kun kana on kypsää, riivi fileet silpuksi kahden haarukan avulla. Kun kana on silppua, sekoita sen joukkoon noin 4 rkl kastiketta.

Kokoa kulhot: laita kulhon pohjalle kvinoaa. Lisää päälle täytteet eli yhteen kohtaan riivittyä kanaa, toiseen kurkku-herneseosta ja kolmanteen marinoituja porkkanoita. Koristele annos vielä tuoreella korianterilla ja halutessasi siemenillä/pähkinöillä. Pirskottele annosten päälle vielä kastiketta tai anna jokaisen lisätä kastike oman maun mukaan. Nauti heti tai voi tehdä valmiin annoksen jääkaappiin ja nauttia kulhon myös kylmänä.

 

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanabowl eli kanakulho

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *