Tämä ohje on kulkenut mukanani yläasteelta lähtien. Tein tämän tyyppistä wokkia joskus kotitaloustunnilla, josta se on sittemmin jalostunut. Tämä on täynnä kasviksia ja se siitä huolimatta maistuu hyvin myös perheen pienimmille. Tarjoa wokin kera riisiä.

Possuwokkiin saa upotettua valtavan määrän kasviksia.

Kiinalainen possuwokki

400 g maustamatonta possun ulkofileetä

1-2 valkosipulinkynttä

1 iso tai 2 pientä porkkanaa

10 cm pätkä kesäkurpitsaa

1 pieni sipuli

½- 1 paprika

rasia herkku- tai siitakesieniä

2 kourallista kiinankaalia

1 rkl murskattua inkivääriä tai peukalon pään kokoinen pala inkivääriä silputtuna

1 pieni tlk ananaspaloja omassa mehussaan (säästä mehu)

noin 0,5 dl soijaa

noin 2 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

suolaa

2 lorausta seesami- tai rypsiöljyä

(0,5 tl viisimaustetta)

Wokki syntyy nopeasti yhdessä astiassa.

 

Aloita valmistelemalla kaikki ainekset valmiiksi, sillä wokki syntyy todella nopeasti, sitten kun aineksia ruvetaan paistamaan. Pilko porkkana, kesäkurpitsa ja paprika tikkumaisiksi. Viipaloi sienet ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi sipuli sekä kiinankaali suikaleiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Valuta ananaspurkin liemi erilliseen kulhoon, lisää sen joukkoon soija sekä vesi. Suikaloi liha ohuiksi suikaleiksi. Kaada loraus öljyä wokkiin ja kuumenna tulikuumaksi. ruskista lihasuikaleet pannussa ja nosta sivuun lautaselle. Lisää toinen loraus öljyä pannuun ja lisää sienet, paista 1-2 minuuttia, niin että ruskistuvat vähän.

Lisää tämän jälkeen joukkoon inkivääri ja valkosipuli sekä (viisimauste). Pyörittele hetki, jonka jälkeen lisää sekaan porkkanat, paprika, kesäkurpitsa, sipuli sekä ruskistetut lihapalat. Wokkaa 1-2 minuuttia, sillä kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Lisää vielä joukkoon kiinankaali ja ananaspalat. Sekoita perunajauho ananasmehu-soijaseokseen, sekoita seos ihan tasaiseksi, siinä ei saa olla perunajauhoklimppejä.

Kaada neste tasaisena nauhana wokin sekaan ja sekoita sitä samalla. Kastike sakenee noin minuutissa, kun seos sakeentunut ja on kirkasta, wokki on valmis. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla tai lisää vielä loraus soijaa. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kiinalainen possuwokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • #sundaymood
  • Selma the copycat 🤩 #tb
  • Käytiin tyttöjen kanssa harrastamassa kotimaanmatkailua. Ensimmäinen pit stop oli rakkaan ystävän Tarun luona Sastamalassa ja eilen suunnattiin ihastelemaan rakkaan @annihautala n mökkiä. Olipas ihana reissu, kiitos ehtoisille emännille! Nyt takaisin Saloon! 😍😘💓🙏 #girlstrip #withmygirls #friends #mökkilife #kotimaanmatkailu
  • #lomamuidu #vacaymode
  • Syksyllä mennään taas w @mikkoleppilampi ❤️👌Tää kuva otettiin eilen, no ei ihan! Vuotta en muista, mut oon kyl muutaman yön valvonut tän kuvan oton jälkeen...😂😅 Aiotko muuten väijyä syksyllä Tanssien suorat lähetykset? #mtvttk #syksyllätaas @mtv3suomi #tb #livetv #dwts #hosts
  • #kaupallinenyhteistyö @feelfinnair Matkustamiseen on monia syitä, mulle yksi tärkeä syy on irrottautuminen arjesta. Mutta haluan myös opettaa mun lapsille eri maiden kulttuureja ja elämää. Ymmärrän vastuullisuuden matkustamisessa ja siksi pyrimmekin mahdollisuuksien mukaan tekemään pidempiä reissuja harvemmin, jolloin arjestakin pääsee irtautumaan kunnolla sekä näkemään kohdemaan elämää monelta eri kantilta. Se lisää lasten tietoisuutta muusta maailmasta ja opettaa ymmärtämään eri maiden kulttuureja sekä arvostamaan myös omaa kotimaata ihan uudella tavalla! Mikä on sun syy matkustaa? 🌞😍❤️ #myreasontofly #reasonstofly #feelfinnair #lovetotravel
  • Tänään eka ilta vähään aikaan, kun ei tuule vielä iltamyöhällä. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee... 🙏🙏🙏 #myhappyplace #visitsalo #mökkilife #nofilter

vappendaali

X