Kookosmaito antaa upean säväyksen pannukakkuun.

Kehittelin tämän reseptin muutama viikko sitten yhteen yhteistyöhön toisaalle. Tästä tuli niin järkyttävän hyvää, että halusin heti jakaa sen myös täällä! Pannukakkuhan on klassikko ja suomalaisten ikisuosikki! Toin tähän versioon vähän itämaista twistiä, mutta älä huoli, vaikka et olisikaan kookosmaidon ystävä, kehotan lämpimästi kokeilemaan! Kookosmaito tuo tähän aivan ihanaa täyteläisyyttä, mutta maku ei ole voimakkaan ”kookoksinen”. Tämä on myös hyvä vaihtoehto maidotonta ruokavaliota noudattaville. Kun tein tätä, niin testiyleisö nyökkäili hyväksyvästi ja koko pellillinen hupeni hetkessä!

Kookos-banaanipannari

uunipellillinen

alle 60min

maidoton, kasvis

1 tlk (400ml) kookosmaitoa

6 dl manteli- soija tai tavallista maitoa

4 kananmunaa

1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl jauhettua kardemummaa

0,5 dl juoksevaa margariinia/ rypsiöljyä

2 kypsää banaania

tarjoiluun:

vaahtera- tai inkiväärisiirappia

Sekoita kakki ainekset keskenään, tasaiseksi taikinaksi, lukuunottamatta banaaneja. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä banaaniviipaleet taikinan päälle. Paista pannukakkua uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoile pannukakku siirapin kera. Pannukakku säilyy hyvänä useamman päivän viileässä.