Vappu keittiössä

Kuuminta hottia Kaliforniassa!

Kuuminta hottia Kaliforniassa!

Palasimme muutama päivä sitten Suomeen reilun kuukauden Kalifornian komennukselta, jonne mieheni työ perheemme vei.

Halusin vielä kertaalleen palata tässä blogissa Kaliforniaan  ja kertoa, mitkä jutut tällä hetkellä siellä on trendikkäitä ruokamaailmassa.

Tässä muutamia poimintoja:

Kulhot on edelleen ”SE” juttu! Niitä syödään aamiaisella, lounaalla ja päivällisellä.

Tässä smoothie bowl kahvila Le Pain Quotidienin malliin:

Kulhoruoka kaikissa muodoissaan näkyy tällä hetkellä Kalifornian ruokakulttuurissa

Salaateissa ja kulhoissa käytetää paljon erilaisia ryynejä, tässä kahta sorttia quinoaa. Lisänä herkullinen leipä, jonka sisällä pitkään kypsynyttä naudanlihaa sekä sinihomejuustokermaa. Lisukkeena tarjoiltiin ihanaa lihasta syntynyttä lihalientä, johon dippailin leipää.

Salaateissa käytetään paljon erilaisia ryynejä

Kulhoruokaa tässä Truefood ´ravintolan malliin, herkullista ja kevyttä.

Poke bowlit kuuluu lähes joka ravintolan valikoimaan

Ruoanlaitto on tehty helpoksi. Kaupat on täynnä esivalmisteltuja vihanneksia.

Grillaaminen on tehty helpoksi, vihannekset on esivalmisteltu.

Amerikkalaiset juovat paljon erilaisia juomia, kahvia, jääteetä, limonadeja, vihermehuja, aina kuljetaan muki kädessä. Tämän hetken kuumin trendi on probioottinen kombucha teejuoma, jonka uskotaan edistävän terveyttä kaikissa muodoissaan.

Tämän hetken kuumin juoma Jenkeissä on Kombucha probioottinen teejuoma, jonka uskotaan edistävän terveyttä.

Tässä yksi versio poke bowlista, joka koostuu kalasta, vihanneksista ja riisistä tai muista ryyneistä. Yleensä seassa on myös herkullista kastiketta. Tässä versiossa osa vihanneksista oli pikkelöity, joka ihastutti minua, sillä olen suuri etikan ystävä.

Kulhot on tämän hetken kuumin juttu Kaliforniassa.

Kaliforniassa saa jos ei maailman parasta, niin ainakin toiseksi parasta meksikolaista ruokaa, heti Meksikon jälkeen. Kalforniassa asuu valtavasti meksikolaisia siirtolaisia ja tästä syystä tuo ruokakulttuuri näkyy vahvasti. Guacamolea tarjotaan lähes ravintolassa kuin ravintolassa! Tässä ihana kolmen erilaisen tacon lautanen Frida ravintolassa:

Kaliforniassa saa todella hyvää meksikolaista ruokaa.

    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuuminta hottia Kaliforniassa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *