Vappu keittiössä

Kvinoasalaatti

Kvinoa on monelle tuntematon suuruus, mutta ”terveysintoilijoiden” keskuudessa hyvinkin arkinen ruoka-aine. Kyseessä on ryyni, joka ei ole viljaa, vaan itseasiassa punajuuren kaukainen sukulainen, vaikkakin ihan eri mallinen ja makuinen. Kvinoa on superterveellinen, paljon proteiinia sisältävä ryyni, jota voi käyttää riisin tapaan. Minä syön kvinoaa kylmänä ja kuumana, tämä salaatti onkin yksi lemppareistani!

Voit syödä tätä sellaisenaan tai vaikka kanan, kalan tai lihapullien kaverina. Suosittelen kokeilemaan!

Terveellisestä kvinoasta syntyy herkullinen salaatti.

Kvinoasalaatti

 

30 min

vege, munaton

 

Ainekset:

3 dl kvinoaa (kypsentämätöntä)

100 g fetaa

2 kevätsipulin vartta tai ½ punasipuli

1 ruukku minttua

1 ruukku persiljaa

½ -1 granaattiomena

1 sitruunan mehu

muutama reilu loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

 

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua sipuli sekä yrtit. Kaada kypsä kvinoa kulhoon ja lisää silputut sipuli ja yrtit.

Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet, jotka saat kätevästi, kun leikkaat omenan kahtia ja koputtelet siemenet pois kuorestaan ja autat vähän käsillä. Murustele sekaan feta ja lisää öljy, sitruunanmehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *