Mehevä rahkakakku

Tämä kakku on kulkenut mukanani jo toistakymmentä vuotta. Voit käyttää myös tavallista rahkaa, mutta lisää silloin noin 1 sitruunan/ limen mehu. Tällöin voit myös vähän lisätä täytteen sokerin määrää. Tämä kakku säilyy hyvänä useamman päivän ja sopii mielestäni tarjottavaksi etenkin keväällä ja esimerkiksi pääsiäisaterian jälkiruoaksi.

Tämä kakku syntyy nopeasti ja kruunaa esimerkiksi pääsiäisen aterian.

 

Mehevä rahkakakku

10-12 annosta

75 min

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

3,5 dl vehnäjauhoja (erikois- tai puolikarkea)

 

Täyte:

1,5-2 dl aprikoosihilloa tai aprikoosimarmeladia (myös muut samantapaiset hedelmähillot käyvät)

400 g (2prk) limellä ja/tai sitruunalla maustettua rahkaa

0,5 dl sokeria

3 kananmunaa

 

Vaahdota pehmennyt rasva ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon leivinjauhe-vehnäjauhoseos.

Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, näin säästyt voitelemiselta ja piirakka on myös helppo tarvittaessa kuljettaa paperissa. Levitä pohjan päälle hillo. Sekoita sokeri, rahka ja munat keskenään. Kaada rahkaseos hillon päälle. Paista torttua 180 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.

 

 

 

Kommentit (2)

Mehevä rahkakakku on uunissa, mutta olisi kiva jos ohjeessa olisi myös vuuan koko, ettei tarvitsisi sitä pähkäillä ! Terveisin Maija mummeli.

Hyvää tuli. Kypsensin kylläkin pohjaa ja aprikoosihilloa noin 20 minuuttia ennen rahkan lisäämistä, koska kosteaa päällistä oli niin paljon. Laakeassa vuossa kypsyy varmaan hyvin. Laakeassa tulee tosin piirakka.

Kommentoi juttua: Mehevä rahkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X