En välittänyt lapsena lainkaan taatelikakun mausta. Vanhemmiten olen hurmaantunut siihen täysin. Se kuuluu ehdottomasti minun joulupöytääni.
Tuon mehevyyttä perinteiseen taikinaan banaanilla, joka kosteuttaa kakkua ihanasti ja sopii taatelin makupariksi oivasti!
Leivon usein kakun hyvissä ajoin pakkaseen ja se säilyy todella hyvin.
Tämä resepti löytyy myös uusimmasta kirjastani Vappu Leipoo.
Mehevä taatelikakku
1 pkt prässättyjä kivettömiä taateleita
1 ½ dl vettä
2 dl sokeria
150g voita tai margariinia
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1-2 banaania
1-2tl raastettua inkivääriä
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Pilko taatelit ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua noin 5min, niin että taatelit hajoaa ja siirrä sivuun. Lisää joukkoon rasva ja kun se on sulanut, sekoita joukkoon puuhaarukalla kananmunat, vaniljasokeri, muussatut banaanit ja raastettu inkivääri. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, sillä ne kohoavat uunissa. Paista muffineiksi 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, jos teet kakun, niin kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 170 asteessa noin tunti.
Kommentit (1)
”Pkt” lienee 250g?
Sokeria vain puolet, inkiväärin puuttuessa kanelia. Varovainen paisto leipävuoassa, hyvvää tuli!
Kommentoi juttua: Mehevä taatelikakku