Mokkapalat on klassikko! Minä olen maistanut niitä ensimmäistä kertaa lapsuudessani kaverini synttäreillä. Nykyään ne taitavat olla myyjäisten vakiomyyntiartikkeli.

Minä rakastan mokkapaloja, mutta harmittaa tehdä aina pelti kerralla, sillä kuorrutteen kanssa niitä on hankala pakastaa. Tästä syystä muokkasin ikivanhaa reseptiä niin, että tästä tulee uunivuoallinen eli noin puolet pellilisestä. Näin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, että tulisi syötyä liikaa ja toisaalta kaikki menee taatusti kaupaksi, pienemmässäkin porukassa.

Kehotan kokeilemaan näitä hiivaleipäjauhoilla, jolloin minun mielestä lopputulos on vieä mehevämpi.

Mokkapalat syntyy helposti uunivuoassa, jolloin ei tarvitse tehdä koko pellillistä.

Mokkapalat (uunivuoassa)

alle 60min

Pohja:

100 g voita

2 dl vahvaa kahvia

2,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

kuorrute:

0,3 dl kahvia

noin 4 dl tomusokeria (lisää tarvittaessa)

1 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

40g voita

pinnalle:

koristerakeita

Keitä kahvi ja lisää sinne voi ja anna sulaa. Lämmitä mikrossa tai kattilassa, jos kahvi ei ole kuumaa. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kuiviin aineisiin kahvi-voiseos ja sekoita puuhaarukalla, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Laita leivinpaperi esim reunalliseen laakeaan uunivuokaan (suorakaide/neliön muoto). Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä, kunnes alat tekemään kuorrutetta. Kiehauta rasva ja kahvi kattilassa tai lämmitä mikrossa. Siivilöi päälle tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.