Tätä jäädykettä tarjosin joulun jälkiruokana, mutta taitaa tämä valikoitua meillä myös uudenvuoden jälkkäriksi.

Niin helppoa ja hyvää tämä on! Ja mikä parasta, voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen juhlahumua.

Uudenvuoden jälkkäri syntyy nopeasti ja helposti.

Mustikka-kardemummajäädyke

valmistus 30min, pakastus 8h tai yli

6-8 annosta

Jäädyke:

3 kananmunaa

1,5 dl tomusokeria

noin 5 dl mustikoita

1 tl jauhettua kardemummaa

4 dl kuohukermaa

Mustikka-kardemummajäädyke kruunaa juhlapöydän ja valmistuu helposti.

Jätä noin 0,5.-1  dl marjoista sivuun tai pakkaseen (jos käytät pakastemarjoja), aja 4 dl marjoja soseeksi ja lisää joukkoon kardemumma. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan, tee samoin kermalle, mutta jätä vaahto löysäksi. Sekoita keltuaisvaahtoon marjasurvos kääntelemällä, älä vatkaa enää. Lisää joukkoon kermavaahto ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Kaada massa kakkuvuokaan ja peitä se foliolla. Laita vuoka pakastimeen ja anna jäätyä, ainakin noin 8 tuntia, mielellään yön yli.

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Jos et ehdi, voit valella muotin ulkopuolta kuumalla vedellä, jotta jäädyke irtoaa helpommin (silikonivuoat ovat jäädykkeissä käteviä.)

Koristele jäädyke lopuilla marjoilla ja tarjoile.