Vappu keittiössä

Mustikka-kardemummajäädyke

Tätä jäädykettä tarjosin joulun jälkiruokana, mutta taitaa tämä valikoitua meillä myös uudenvuoden jälkkäriksi.

Niin helppoa ja hyvää tämä on! Ja mikä parasta, voit tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen juhlahumua.

Uudenvuoden jälkkäri syntyy nopeasti ja helposti.

Mustikka-kardemummajäädyke

valmistus 30min, pakastus 8h tai yli

6-8 annosta

Jäädyke:

3 kananmunaa

1,5 dl tomusokeria

noin 5 dl mustikoita

1 tl jauhettua kardemummaa

4 dl kuohukermaa

Mustikka-kardemummajäädyke kruunaa juhlapöydän ja valmistuu helposti.

Jätä noin 0,5.-1  dl marjoista sivuun tai pakkaseen (jos käytät pakastemarjoja), aja 4 dl marjoja soseeksi ja lisää joukkoon kardemumma. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan, tee samoin kermalle, mutta jätä vaahto löysäksi. Sekoita keltuaisvaahtoon marjasurvos kääntelemällä, älä vatkaa enää. Lisää joukkoon kermavaahto ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Kaada massa kakkuvuokaan ja peitä se foliolla. Laita vuoka pakastimeen ja anna jäätyä, ainakin noin 8 tuntia, mielellään yön yli.

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Jos et ehdi, voit valella muotin ulkopuolta kuumalla vedellä, jotta jäädyke irtoaa helpommin (silikonivuoat ovat jäädykkeissä käteviä.)

Koristele jäädyke lopuilla marjoilla ja tarjoile.

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-kardemummajäädyke

Ruokakaupat

Maistuvalta vaikuttava resepti! Pitää seuraavalla kerralla ruokakaupassa olla tarkkana ja valita oikeat raaka-aineet, jotta voisin kokeilla tämän tekoa. Nykyisin ruoan hinta vain on niin korkea, että kaikkea ei pysty kaupasta ostamaan. Pyrin hyödyntämään ostoksissa kuitenkin mahdollisimman nettiruokakauppoja, jotta hävikki pienenisi. Kiitos reseptistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *