Vappu keittiössä

Nopea pho-keitto

Pho-keitto on vietnamilaisten melkein kansallisruoka, jonka lientä keitetään luista pitkään ja hartaasti. Minä rakastan phota!  Paras lopputulos tulee ehdottomasti itsekeitetystä lihaliemestä tai liha- ja kanaliemen yhdistelmästä, mutta valmiista lihaliemestä saat nopeasti tehtyä oikein oivan makuisen phon! Voit käyttää filettä raakana tai tehdä kuten minä, käytin lihana tekemääni kypsää paahtopaistia ohuina siivuina.

Vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti, kun vähän oikoo mutkia.

 

Nopea pho-keitto

1 h

4 annosta

munaton, maidoton

 

Liemi:

1,5 litraa lihalientä  tai liha- ja kanalientä (kuutiosta käy)

3 tähtianista

2 kanelitankoa

2-3 peukalonpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä viipaloituna

3 kokonaista kardemummaa

3-4 rkl kalakastiketta

 

Lisäksi:

400 g naudan ulkofilettä tai kypsää paahtopaistia

100 g mungpavun ituja

1 nippu kevätsipulia

1 ruukku korianteria

1 ruukku minttua

1 ruukku thaibasilikaa (ei pakollinen)

1 lime

noin 200 g riisinuudeleita

sriracha chilikastiketta

 

Pho-keittoon upotetaan yrttejä ja maku on todella raikas ja herkullinen!

Lisää lihaliemeen mausteet ja anna kiehahtaa. Vähennä lämpöä niin, että liemi pulputtaa hiljalleen. Valmista sillä aikaa lisukkeet.  Silppua yrtit ja kevätsipulit pienemmäksi ja lohko lime. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta kylmän veden alla.

Jos käytät filettä, leikkaa se paperin ohuiksi siivuiksi. Jos käytät kypsää paistia, leikkaa siitäkin ohuita siivuja. Asettele idut, yrtit, sipulit, lime ja liha tarjolle niin, että jokainen on omassa kasassaan. Ajatus on, että jokainen kokoaa oman annoksensa mielensä mukaan.

Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa kalakastiketta.

Laita jokaisen ruokailijan kulhon pohjalle nuudeleita.  Anna jokaisen latoa kulhoon lisukkeita mielensä mukaan. Kaada kuumaa lientä koko komeuden päälle niin, että kaikki peittyy. Anna jokaisen maustaa keittonsa halutessaan limen mehulla ja sriracha kastikkeella. Nauti heti!

 

 

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea pho-keitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *