MAINOS |
MAINOS |  Vappu keittiössä

Nopea thai-kanakeitto

Mainos: Knorr

Kokeilin Knorrin thai fondia ja yllätyin todella positiivisesti! Maku on raikas ja autenttinen! Tällä fondilla saat loihdittua thaimaalaisia makuja kotikeittiössä käden käänteessä. Knorrin fondit liukenevat veteen välittömästi ja minuun tekee vaikutuksen niiden autenttinen ja luonnollinen maku. Fondit ovat myös gluteenittomia ja laktoosittomia ja sopivat näin monille. Tämä keitto oli meidän perheen keskuudessa hitti! Jätä chili pois tai vähemmälle, jos perheessä on pieniä lapsia, jotka eivät välitä tulisuudesta.

Keiton vihanneksia voit vaihdella makusi tai jääkaapin sisällön mukaan, esimerkiksi paprika sopii todella hyvin keittoon.

 

Fondeja käyttämällä säästyy aikaa ja saat nopeasti tehtyä thai-kanakeiton.

 

Nopea thai-kanakeitto

4 annosta

alle 30 min

gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:

7-8 dl vettä

3-4  rkl Knorr thai fondia

1 tlk (400ml) kookosmaitoa

loraus öljyä

350-400 g broilerin rintafileitä (maustamaton) tai maustamattomia fileesuikaleita

1 rasia herkkusieniä

1 ps (150g) sokeriherneitä

1 punainen chili

1 valkosipulin kynsi

1 limen mehu

peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

5-6 rkl soijaa tai kalakastiketta

kourallinen tuoretta korianteria

1 pkt (180g) riisinuudeleita

 

Tämä keitto syntyy käden käänteessä, josta koko perhe tykkää.

 

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan. Silppua chili, inkivääri ja valkosipuli pieneksi, kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan vesi ja kiehauta. Kaada kiehuvaan veteen fondi ja kookosmaito.

Jos käytät kanan rintafileitä, suikaloi fileet. Anna liemen kiehahtaa ja lisää liemeen kanat. Anna kiehua hiljalleen noin 5-7 minuuttia. Pilko sillä aikaa herkkusienet neljään osaan ja huuhtele herneen palkot.

Lisää liemeen sienet ja sokeriherneet, soija sekä limen mehu. Anna kiehua liemen vielä pari minuuttia ja lisää keittoon lopuksi valutetut nuudelit.  Tarkista liemen maku (lisää soijaa tarvittaessa) ja silppua vielä korianteri keittoon ja tarjoile.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea thai-kanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *